„Kad smo se upoznale, stvarno je bilo povuci-potegni!" Nove „Uraganke" poručile: Slobodno nam kopajte po privatnom životu!

18.10.2022

10:07

1

Jovana, Miona i Sara su spremne na idući korak - da budu pod uvek budnim okom javnosti

„Kad smo se upoznale, stvarno je bilo povuci-potegni!" Nove „Uraganke" poručile: Slobodno nam kopajte po privatnom životu!
Hurricane - Copyright Promo/Sunčica Zurković

Pošto je Ivani Nikolić, Kseniji Knežević i Sanji Vučić istekao ugovor, sastav „Hurricane" dobio je nove zvezde. Mlade pevačice Sara Kuruma, Jovana Radić i Miona Srećković postale su članice o kojima će se često pričati i pisati - a one su sada u prvom intervjuu za jedne domaće medije poručile da su i te kako spremne za život „pod lupom". Prema sopstvenom priznanju, takođe, planiraju i da „prešišaju" uspeh prethodnih pevačica, svakako svesne da to neće biti nimalo lak zadatak.

Sara Kuruma, poreklom Afroamerikanka, za sebe je najpre rekla da se oseća kao Afrosrpkinja.

- Ja sam zapravo Afro-srpkinja. Majka mi je sa Kosova poreklom, ali je rođena ovde u Beogradu. Tata mi je iz Gvineje, što znači da sam i ja poreklom iz Gvineje, ali sam rođena u Beogradu - objašnjavala je ona za „Telegraf", a njena koleginica Jovana se zatim pridružila razgovoru; ona je, inače, već dobro poznato lice, jer je nastupala kao deo „Hurricane junior".

- Ja sam rodom iz Kraljeva, ali kada pričam taj naglasak se ne čuje pošto ja ovde živim već pet godina i već sam se navikla. Međutim, kada se iznerviram, ja mogu da kažem sve i svašta. Mogu da kažem i da je neko retardiran i sve i da je neko menatalać (oponaša naglasak karakterističan za Raški okrug). Ja se izvinjavam. Kad se iznerviram tad se čuje da sam iz Kraljeva, inače se ne čuje. Ovako ne bežim od naglaska - naglasila je.

Miona Srećković je bivša učesnica „Zvezda Granda", a dolazi iz Francuske.

- Rođena sam u Francuskoj. Majka mi je iz Niša, a tata iz Kruševca, tako da ja imam malo južnjački naglasak. Kašika, trafika (oponaša naglasak). Malo mešam padeže, jer sam rođena tamo i tamo sam završila školu - iskrena je bila ona, predstavljajući se u okviru ovog formata.

Na pitanje koliko su se za ovo vreme dobro upoznale, odgovorile su:

- Već par meseci smo svakodnevno zajedno. U akciji smo i radimo i lude smo. Spremamo se, snimale smo. Par pesama je već gotovo i sada ćemo da snimamo spotove. Jedva čekamo, nama je prezanimljivo, mi smo pune energije, samo lumpujemo, ludujemo, kada imamo vremena, a nemamo ga, mi u kombiju napravimo žurku.

O tome ko je „šef orkestra", odnosno ko uglavnom vodi glavnu reč, Sara je ispričala:

- U grupi imamo našeg malog šefa a to je Miona. Ona nam je i mama i sve. Kuva nam, požuruje nas da ne kasnimo. Ona nam je tu nadređeni. Ovako se odlično slažemo. Milile smo da to neće biti tako ali kada smo se upoznale u studiju odmah smo se združile.

Miona se onda na to nadovezala:

- Tri devojke uglavnom je uvek problem. Pre okupljanja se nismo međusobno družile tako da je u početku bilo upitno da li ćemo da se slažemo, kako ćemo da se slažemo i kako će sve da ispadne.

I Jovana je zatim dala svoj komentar:

- Onda sam nam ja spasila situaciju tako što sam gledala natalnu kartu. U natalnoj karti piše da smo trio fantastiko. Baš onako kompatibilne, sve nam se slaže. Dve trećine grupe čine vazdušni znaci i mi negde letimo, a Miona je zemljani i ona nas vuče. Ona nas malo spušta, mi nju malo dižemo i tako. Onda nam je vrhunski, tako smo ni na nebu ni na zemlji.

Kako jedna, kako kaže, Afrosrpkinja, zvuči kada peva narodnjake - Sara je objasnila:

- Neću da kažem solidno, ali zvuči dobro. Trebalo mi je vremena da naučim da pevam trilere jer meni po prirodi ne ide. Nijedan Afrikanac ne može to da uradi ali tu su mi učiteljice. Svaki nedostatak onako guramo.

- Jovana je ekspert za ples, ona nam pokazuje šta bi trebalo da radimo i kako da igramo. Saru upućujemo na trilere. Ona je pretalentovana i to niko ne osporava. Sve joj je novo i guramo je da bude svoja jer kako je mi poznajemo je skroz drugačija. Kada se pojavi u medijima je dosta skromna - dodala je njena koleginica.

Nove „Uraganke", inače, uskoro izbacuju tri pesme - jednu narodnu, pa baladu... A za jednu od njih je tekst napisala Sanja Vučić.

- Tako je. Tekst je ona pisala. Pesma je odlična i takva je da ne liči ni na jednu koju su do sada izvodile bivše članice. Grupa nije sačinjena da mi njih menjamo nego samo nastavljamo sa brendom koji je Zoran Milinković, naš producent, pokrenuo. Mi smo generacija broj dva. Drugi stepen uragana... Za par dana snimamo i spotove. Imamo jednu narodnu pesmu, jednu baladu koju su radili Ognjen Amidžić i Marko Kon. I imamo jednu koja je malo komercijalnija, ona se zove „Al Kapone" i nju jedva čekamo. Sve jedva čekamo i sve tri puštamo u isto vreme.

„Jedemo kao stare Uraganke!"

Upitane da li mogu da se poistovete s nekom od prethodnih članica, rekle su:

- Prepoznajemo se u tome što volimo sve tri da jedemo kao one. Generalno smo sve izmešane, kreativne i lude na njih. Nastavlja se taj neki dobar vajb i ta energija. Nadamo se da će to moći i publika da oseti. Sve tri pevamo i mešamo razne žanrove od etna do balada preko narodnjaka i stranih pesama.

Ivana, Ksenija i Sanja ,,Hurricane", Antonio Ahel/ATAImage
 

Za kraj, poručile su da su i te kako spremne da budu u fokusu javnosti.

- Spremne, nego šta. Spremne smo i da nam zavirite u privatan život, jer šta se mora nije teško - zaključile su devojke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike