Grand uzvraća Prvoj: Obmanjuju javnost i krivicu svaljuju na nas, neprijatno!

17.10.2022

12:27

0

Produkcija koja, između ostalog, radi "Zvezde Granda", tvrde da je saopštenje televizije, na kojoj se ovo takmičenje emitovalo šest godina, potpuno neosnovano

Grand uzvraća Prvoj: Obmanjuju javnost i krivicu svaljuju na nas, neprijatno!
zvezde-granda t prva copy - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

"Zvezde Granda", popularno muzičko takmičenje, posle šest godina emitovanja na TV Prva će od 5. novembra novu sezonu započeti na TV Pink, gde je i prvobitno emitovano pre 18 godina.

Prva televizija se oglasila pre nekoliko dana ovim povodom, tvrdeći da oni nisu nikakvu ponudu dobili od Grand produkcije za nastavak saradnje, te da ovim postupkom krše ugovor. 

Grand produkcija nije ostala imuna na njihove tvrdnje, te im je odgovorila. Saopštenje prenosimo u celosti.

- Televizija Prva je ponudu za nastavak emitovanja Grandovih formata dobila na vreme i na istu nikada nije odgovorila, zbog čega ostaje nejasno zašto javnim istupima sada obmanjuju javnost i krivicu prebacuje na Grand.

ATAImages/ Antonio Ahel
Saša Popović

Činjenica je da smo, kao i u ostalim slučajevima dugoročnog planiranja programa i produkcije, pregovore o obnovi ugovora koji ističe 31. oktobra 2022. godine počeli još u julu 2020, godine upravo na inicijativu rukovodstva TV Prva. Već tada je dostavljena ponuda, a nakon molbe TV Prva za preciziranjem određenih stavki i ažurirana ponuda u septembru iste godine. Na poziv da se izjasni o ponudi krajem oktobra 2020. godine, TV Prva nikada nije odgovorila.

Grand je u potpunosti postupio u skladu sa svojim obavezama, a kako se TV Prva nije izjasnila u propisanim rokovima na ponudu koju su imali na stolu, pravo preče kupovine na koje se ovih dana pozivaju je u potpunosti iscrpljeno.

Takođe, neprijatno smo iznenađeni saopštenjem za javnost koje je TV Prva plasirala u petak, nakon potpisivanja ugovora Granda i televizije Pink jer, pored toga što sadrži brojne neistinite tvrdnje, njime je direktno prekršena i obaveza čuvanja poverljivosti iz ugovora na koji se poziva.

Time se izašlo iz svakog uobičajenog i fer okvira komunikacije.    

24sedam/Nenad Vujanović
Žiri Zvezda Granda

Izražavamo iskreno žaljenje što je televizija Prva izabrala da višegodišnju saradnju okonča na ovako neprofesionalni način.

Grand produkcija će biti prinuđena da, u slučaju daljeg širenja neosnovanih informacija koje bi mogle da naškode ugledu kompanije, preduzme sva pravna sredstva na raspolaganju za zaštitu svojih legitimnih interesa - saopšteno je iz Grand produkcije.

Podsetimo, nedeljama unazad se spekulisalo o tome gde će se emitovati nova, 18. sezona ovog takmičenja. Čak i kada je počelo snimanje novih epizoda, ni Saša Popović, kao kreativni direktor Granda, ni ostali članovi žirija, nisu mogli da kažu na kojoj televiziji ćemo ih gledati, s obzirom na to da da je sve bilo u rukama vlasnika "Grand produkcije".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike