"Oduzela mi se leva strana lica, mislila sam da je moždani udar" Naša influenserka prošla kroz pakao nakon porođaja

22.12.2021

17:49

0

Podelila je svoje iskustvo sa svima

"Oduzela mi se leva strana lica, mislila sam da je moždani udar" Naša influenserka prošla kroz pakao nakon porođaja
Ena Luna - Copyright Instagram printscreen/enaluna

Ena Čubrilo, poznatija na socijalnim platformama kao Ena Luna, jedna je od najpopularnijih influenserki kod nas. U septembru ove godine rodila je drugu ćerku kojoj je dala ime Daša, a tek sada je sa svojim pratiocima na Jutjubu podelila iskustvo sa porođaja. 

Kako je ispričala, dva dana pošto se porodila carskim rezom krenule su komplikacije, a uzrok je bio visok pritisak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ena Luna (@enaluna)

- Imala sam dve kritične epizode, dva puta sam se zamalo onesvestila. Prvi put kada sam prvi put ustala, krenulo je da mi zuji u ušima. Sestra me je odmah vratila u krevet i rekla da je to znak da ću pasti u nesvest. Ohrabrilo me je to što sam se prvi dan nakon porođaja dobro osećala, ali prvo ustajanje nije prošlo onako kako sam zamišljala. Drugi put se to desilo kada je bila proslava Dašinog rođenja. Kada sam se čula sa Nikolom i mamom, bila sam prilično euforična zbog proslave, međutim kada sam krenula do toaleta shvatila sam da se ne osećam dobro. U tom momentu je naišao moj anesteziolog, videli su da sam loše, da mi je povišen pritisak. Dali su mi infuziju i neke lekove, probudila sam se tek nakon 3-4 sata, kada je proslava već uveliko trajala. Porodica se jako zabrinula jer im se satima nisam javljala na telefon - ispričala je Ena, te dodala da je sa ćerkom izašla kući treći dan posle porođaja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ena Luna (@enaluna)

Kako je ispričala, ona je imala probleme sa visokim pritiskom ponovo, što je uzrokovalo to da ne može da doji.

- Ovog puta sam bila mnogo spremnija za dojenje, imala sam veliku pomoć, edukovala se na tu temu, ali ni to mi nije pomoglo. Mislila sam da ću sa drugom bebom uspeti da uspešnije  duže dojim, ali to se nije desilo. Veoma sam teško to prihvatila i našla se u nekoj vrsti postporođajne depresije. Usput je i dalje trajao moj problem sa visokim pritiskom i jednu noć sam mislila da ću dobiti moždani udar. O ovome nikada nisam pričala na Instagramu. Cela leva strana mi se oduzela, oko mi je pulsiralo. Bila sam prestravljena zbog toga, grozno sam se osećala. Nisam mogla da žmurim ni da spavam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ena Luna (@enaluna)

Patronažna sestra koja ju je ubrzo posetila primetila je da je jako otekla i da nešto nije u redu. Jasni znaci su oticanje zglobova, pulsiranje, bol u glavi.

- Kada mi je izmerila pritisak, bio je 160 i nešto sa 80 i nešto. Patronažna je rekla da odmah zovem doktora, da bih dobila terapiju. Nakon par dana sam se potpuno preporodila - ispričala je ona.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti