"Želim da napravim svoj mali Grand": Aca Sofronijević otvorio dušu o poslu i privatnom životu, priznao da li traži novu devojku (VIDEO)

17.10.2022

06:30

0

Pevač je za 24sedam otkrio šta će raditi u svojoj produkcijskoj kući, da li će ponovo pokušati da predstavlja Srbiju na "Pesmi Evrovizije", ali i šta mu se desilo kada je, posle dužeg vremena, izašao u grad

"Želim da napravim svoj mali Grand": Aca Sofronijević otvorio dušu o poslu i privatnom životu, priznao da li traži novu devojku (VIDEO)
Aleksandar Sofronijević - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Aleksandar Sofronijević važi za trenutno jednog od najpopularnijih muzičara u regionu, ali i šire. On je rešio da se upusti u nove poslovne izazove, pa je tako osnovao svoju producentsku kuću, a za 24sedam otkriva kako izgleda saradnja sa kolegama, ko je najzahtevniji, ali i zašto je odlučio da napusti muzički šou "Nikad nije kasno".

Pored toga, harmonikaš se otvorio i kada je reč o privatnom životu, te za 24sedam iskreno priznao da li traži novu ljubav, posle raskida višegodišnje veze.

Antonio Ahel/ATAImages
Aleksandar Sofronijević

Ko je od pevača najzahtevniji za saradnju, kod koga mora sve da bude odrađeno savršeno?

- Ima mnogo kolega sa kojima smo radili koncerte, polako pevači dolaze u studio i da radimo produkciju i muziku za njih. Čini mi se, do sada, najveći perfekcionista, da sve mora da bude savršeno je Snežana Đurišić. Ona je žena koja fantastično peva, traži jednu ozbiljnu disciplinu od orkestra.

Da li ti se desilo da sa nekim odustaneš u pola saradnje, jer niste mogli da nađete zajednički jezik?

- Ne, ja sam taj koji će u svakom slučaju, kao mlađi, se prilagodim, ispoštujem godine i razumem. Da svoju muziku i energiju prilagodim izvođaču, da njemu bude lepo. Bez obzira na to što se ja bavim raznim žanrovima muzike, gledam da napravim uvek da, ko god uđe u studio, odradi svoj deo najudobnije moguće.

Rešio si da napustiš šou "Nikad nije kasno" posle sedam godina. Da li ti je odluka teško pala i šta je presudilo?

- Teško mi je pala jer sam u Grandu počeo da radim kao mladi, uspešan momak, sa dobrim orkestrom. Nas je čuo Žika Jakšić na tom jednom koncertu, pa se desilo da su imali demo snimke naše i pustili Popoviću. Ozbiljnu priču smo napravili sa emisijom "Narod pita" i sve smo oduševili. Iz toga se izrodila emisija "Nikad nije kasno", na koju sam ponosan jer sam snimio 4.000 i nešto pesama, dali smo ozbiljan pečat celoj produkciji. Posle svega toga mislim da je vreme bilo da damo šansu mlađim kolegama da pokažu šta znaju, a da ja sa svojim orkestrom uđem u svoju produkcijsku kuću, da pravimo svoje sadržaje, da se umrežavamo sa televizijskim stanicama, da vratimo muziku tamo gde ja želim da bude.

Antonio Ahel/ATAImages
Aleksandar Sofronijević

Da li si ispratio priču o "Zvezdama Granda" koje prelaze na Pink?

- To su odluke velikih šefova. Svako ima svoje pravo da emisiju neku uzme ili ne. Svako radi ono što je najbolje za njih. Pretpostavljam da će emisija "Nikad nije kasno" da uzme neki drugi termin, jer glupo je da se poklapaju, dve emisije, dva kuma, Popović i Jakšić da idu jedan na drugog u prajmtajmu. Nedostaje mi malo "Nikad nije kasno", gledao sam emisiju, ali sad sa neke druge strane, sad uzmem kokice i uživam.

Ko će još proći kroz tvoj studio u narednom periodu?

- Očekujem ja ovde razne ljude, tek su ljudi čuli šta možemo i kako možemo. Neću mnogo da odajem, ali reći ću da smo odradili album za Nedeljka Bilkića, koji je živa legenda. Ja želim da se bavim muzikom, to je moj život. Imamo dobar tim autora, korak po korak se posao širi. Mi smo izdavačka kuća koja može sve da uradi za vas. Jako sam ponosan na to, što se kaže, pokušavam da napravim neki svoj mali "Grand". 

Zvanično si slobodan momak, sarađuješ sa Isakom Šabanovićem, koji je takođe, pa da li možda planirate zajedno da osvajate devojke sada?

- Moram da priznam da sam bio skoro u jednom klubu, odavno ne izlazim u grad. Izašao sam, au! Divne dame... Polako, biće sve kako treba (smeh).

Antonio Ahel/ATAImages
Aleksandar Sofronijević

Koliko je teže zabavljati se sa osobom koja je javna ličnost, isto kao i ti?

- Mislim da nije teško, nama je bilo super dok je trajalo, ali došli smo do jedne tačke posle koje nismo mogli da nastavimo dalje. Posle nekog vremena nastanu razlike koje nisu mogle da se pomire, morali smo to da prekinemo, žao mi je, život ide dalje i mislim da je tako bolje i za jedno i za drugo.

Da li bi sada pazio i tražio devojku koja je anonimna ili kako se zadesi?

- Ma ne, nije mi važno, bitno je kako se poklopimo i da se poštuje i moje vreme i njeno vreme i da imamo neke zajedničke puteve.

Antonio Ahel/ATAImages
Aleksandar Sofronijević

Planiraš li ponovo da se prijaviš na festival "Pesma za Evroviziju" ili ne?

- Nego šta! Ja sam se oduševio festivalom, meni je bilo jako lepo. Žao mi je što se nismo bolje plasirali, ali dobro, to je takmičenje. Mi smo pravili pesmu nekako da je nama lepo, nismo razmišljali o komercijali, ali ove godine sigurno hoćemo. Radimo na tome da napravimo pesmu koja će biti i blago komercijalna, ali i da predstavlja našu zemlju na pravi način.

Šta je još Aleksandar ispričao za 24sedam možete pogledati u nastavku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike