„Brat mi je i višestruki silovatelj!" Šok ispovest ćerke pokojnog Sakića: Zbog pretnji smrću nisam smela da dođem kući!

10.10.2022

21:05

0

Đulkica objašnjava kako se za decu najviše boji, te da zato već godinama nisu napuštali Švajcarsku

„Brat mi je i višestruki silovatelj!" Šok ispovest ćerke pokojnog Sakića: Zbog pretnji smrću nisam smela da dođem kući!
Đulkica Sakić - Copyright Instagram printscreen/djulkica

Naslednica pokojnog Sinana Sakića, Đulkica, u šokantnoj ispovesti je ispričala kako je njen brat Rašid pored brojnih krivični dela, među kojima su pokušaj ubistva, dilovanje, razbojništvo - i silovao oko 20 devojaka. Kako nije sigurna na šta je još spreman, a i pošto joj je, prema sopstvenom priznanju, pretio smrću, prenose domaći mediji pisanje „Republike", ona ne sme da se vrati kući, najpre zbog dece. Zato već godinama borave u Švajcarskoj - jer se „Rašid ponaša kao da zakon za njega ne postoji".

- Volela bih da se što pre promene zakoni o silovanju i silovateljima na našim prostorima jer ja godinama decu ne smem nigde bezbedno da pustim da šetaju. Moj brat Rašid je prvi silovatelj. Čovek iza sebe ima sedam ili osam silovanja, možda i 20, nisam sigurna, a nikad za to nije dobio adekvatnu kaznu. Je l' vi shvatate da za njega godinama zakon kao da nije postojao? Taj čovek ima mnogo ljudi koji rade za njega, postoje policijski izveštaji u kojima jasno stoji da je silovatelj. Zbog njega nisam smela da kročim u Srbiju. Videla sam dokumente svojim očima. Ja nisam mogla da kročim u našu zemlju zbog straha da će ko zna šta da mi uradi. Nemam strah zbog sebe, ali imam za decu i porodicu. Ne mogu njih da izlažem bilo kakvoj opasnosti - naglašava ona za pomenute medije.

Zatim, istakla je koliko joj je drago što je 2021. godine bio uhapšen tokom jedne potere u Beogradu, ali dodaje da je ipak, po njenom mišljenju, mala svaka kazna koju je do sada dobio.

- Mi nikada nećemo biti napredno društvo sve dok su manijaci na slobodi. Samo pogledajte vesti, nikad veći broj samoubistava nismo imali. Moj brat je loš čovek, odmah mi je on pao na pamet kad se u medijima pojavio silovatelj Igor Milošević. Ko zna koliko ih je takvih napolju i samo čekaju da nešto naprave, a mi smo nemoćni. Zakon mora da se promeni da bi deca bila slobodna. To su traume za ceo život. Poznajem osobu koja je silovana i verujte da znam o čemu pričam. Ja tek sada mogu slobodno da dođem u Srbiju, da odem ocu na grob, da odem u porodičnu kuću. Fali mi to. Ne očekujem da ću ikad s Rašidom da budem u dobrim odnosima, ali s obzirom na to kakav je, ništa nisam izgubila. On je loš čovek i treba da odgovara za svoja nedela - objašnjavala je, pa dodala kako pokojni pevač „sina nije hteo ni u testamentu".

 

 

- Tata je za života pričao da ga neće u testamentu. Odavno je digao ruke od njega. Od Sinana je krao novac. Ponosna sam na svog oca što je od nas uvek pokušavao da napravi ljude, ali eto. S njim nekako nije uspelo. Rašid je mnogim ljudima naneo veliko zlo. Znala sam da ću uvek u životu da imam samo probleme s njim jer je nepopravljiv. Nisam bila tatina mezimica. On je brinuo za nas i, da budem iskrena, možda čak i više za braću neko za mene. Ja sam se svakako snašla, odavno ne živim u Srbiji i ne bih menjala svoj život. Bez obzira na sve, volim da odem u Loznicu, na tatin grob i u porodičnu kuću - priča Đulkica, pa tvrdi kako joj je Rašid pretio smrću, te i, navodie se dalje, da će silovati njeno dete.

- Rašid je dolazio i u Švajcarsku i tu nam se motao oko kuće. Srećom, primetili smo ga, pa smo sve prijavili policiji. Pa sećate se da je meni pretio da će da mi siluje dete? Govorio je da će ćerku da mi siluje, a meni je pretio ubistvom. To je bio pakao za mene. Uticalo mi je sve i na zdravlje, ali morala sam da ostanem jaka zbog porodice i dece. Bila sam odlučna da ih zaštitim na sve moguće načine i verovala sam da će pravda na kraju da pobedi. Bila je spora, ali dostižna - zaključila je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike