Poslednji intervju Gorice Nešović o životu i borbi koju je vodila: Nikada nije sve idealno

07.10.2022

12:23

1

Voditeljka je pričala o tome šta joj je uvek bilo bitno, te otkrila kakvu želju je imala

Poslednji intervju Gorice Nešović o životu i borbi koju je vodila: Nikada nije sve idealno
gorica nesovic rts ordinacija (3) - Copyright Printscreen/YouTube/RTS ordinacija

Gorica Nešović, omiljena radijska voditeljka, preminula je juče, u 59. godini. Vest o njenoj smrti rastužila je mnoge, pogotovo one koji su se godinama budili uz njen glas na radiju.

Poslednji intervju je Gorica dala krajem maja ove godine, u kom je govorila kako izgleda njena borba, ali i svakodnevnica.

- Obično mi jutarnja kafa bude i jedina u toku dana i zato mi je vrlo važna. Njoj dajem najviše vremena. Probudim se u četiri ujutro, na miru je pijem do pet sati, a onda sledi spremanje za radio i za novi dan. Kad se vratim kući, malo dremnem, spremim nešto za jelo, blejim, telefoniram (naročito u ovo još uvek doba korone). Gledam TV, trešti mi muzika da imam osećaj neke gužve, a u principu vodim vrlo dosadan život. Nekada i to prija i svakako je bolje od loših iznenađenja - rekla je ona tada.

Printcreen/Youtube/StudioBulevar
Gorica Nešović

Kako je otkrila, iako su joj mnogi zavideli jer je imala dosta slobodnog vremena kada završi program, nisu ni svesni koliko je njoj to dragoceno.

- Mnogi mi zavide jer imam dosta slobodnog vremena. Kad završim jutarnji radio-program, praktično sam slobodna. Ali, nije uvek bilo tako. Ovo je đavo došao po svoje. Pre godinu dana sam imala operacije na oba oka, pa sad vidim 50 odsto, tako da mnoge stvari koje sam radila sada ne mogu. Najveći deo vremena provodim kao prava kućna buba, ali važno mi je uvek bilo da mogu samu sebe da zabavim - iskrena je bila ona.

Gorica je tada otkrila i da mora da vodi računa o svojoj ishrani, jer ne sme svašta da jede zbog dijabetesa.

- Otkako sam na insulinu, ne mogu da jedem sve, ali ima mnogo toga što obožavam – sve što je iz mora, ribu i plodove mora na sve moguće načine. Volim mlade krompiriće iz rerne, hrskave i rumene, grčke salate i namaze od sira, halumi, grčki sir na grilu (saganaki). I mnogo, mnogo sveže salate. Mogla bih na tome da živim. Popijem ponekad pola čaše vina. Moj kolega Dragan pravi divno crno vino, bogato, baš po mojoj meri. Inače pijem limun i vodu - pričala je Gorica za "Danas", pa priznala da život nikad nije savršen:

Printcreen/Youtube/Moj Beograd
Gorica Nešović

- Nikada nije sve idealno. Nekada sam imala snage, a nisam imala vreme. Sad imam vreme, ali nemam snage. Idealno bi bilo da imam radijski studio u kući, da mogu sama da biram muziku, da pravim doručak zajedno sa slušaocima, da sedim u papučama i majici. Moj posao na radiju je sastavni deo mog života, ne kapiram ga kao kao obavezu, nego kao potrebu.

Ono što ju je opuštalo jeste gledanje filmova i serija.

- Tri filma su mi omiljena za sva vremena „Karamel“ (libanski), „Hleb i lale“ (italijanski) i Kopolin „Drakula“. I dalje volim da se udubim u ekran, da poverujem u priču, da mogu da se pronađem tamo negde na platnu. Ne volim filmove visoke produkcije koji imaju fascinirajući efekat. Ne gledam filmove u kojima deca pate, gde ljudi muče jedni druge, ranjavaju… A ne volim ni naivne ljubavne priče sa poznatim glumcima koji treba da prodaju film. Gledam i domaće serije, u poslednje vreme ima ih dosta - zaključila je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike