Otkriveno ko će biti domaćin „Evrosonga" 2023. godine! (FOTO)

07.10.2022

19:48

0

Posle pobede Ukrajine u Italiji, odlučeno je da takmičenje iduće godine „otputuje" u Veliku Britaniju - a sada je saopšteno i u koji grad

Otkriveno ko će biti domaćin „Evrosonga" 2023. godine! (FOTO)
profimedia-0689636755 - Copyright Profimedia

Ukrajina je ove godine u Torinu, u Italiji, odnela pobedu na „Evroviziji" s pesmom „Stefania". Nešto zatim, odlučeno je da će ovo takmičenje iduće godine ipak „otputovati" u Veliku Britaniju, drugoplasiranu zemlju, zbog stanja u pobedničkoj.

Sada, prenosi „BBC", otkriveno je da će se „Evrosong" održati u Liverpulu. Polufinalne večeri biće održane 9. i 11. maja, a finalna noć zakazana je za dva dana kasnije.

- Grad koji će biti domaćin 67. takmičenja za „Pesmu Evrovizije" 2023. je Liverpul - kazao je komentator muzičkog takmičenja Grejem Norton, koji se u petak pojavio u emisiji „The One Show“ kako bi otkrio gde će takmičenje biti održano.

Organizatori Evrovizije (EBU) su 27. septembra saopštili da su Birmingem, Lids, Mančester, Njukasl i Šefild eliminisani iz takmičenja u okviru rigoroznog procesa selekcije za grad domaćin Evrovizije 2023. godine, pa je kao najuži izbor ostao Glazgov i Liverpul.

 

 

Velika Britanija je, podsetimo, bila domaćin „Evrovizije" osam puta, poslednji put u Birmingemu, 1998. godine.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike