Lapsusi srpskih voditeljki koji se prepričavaju: Od "protojereja staforda", preko Mesija u dresu Partizana do "knjige žalbi"

30.09.2022

06:30

1

Svakome se desi gaf, pogotovo u uživo prenosu, a socijalne mreže su tu da se oni pamte

Lapsusi srpskih voditeljki koji se prepričavaju: Od "protojereja staforda", preko Mesija u dresu Partizana do "knjige žalbi"
voditeljke - Copyright ATAImages/Antonio Ahel/M.M. RTS printscreen

Gafovi srpskih voditeljki postali su sve učestaliji, a tako su i sve veća razonoda za korisnike društvenih mreža. Nijedan lapsus ne može neopaženo da prođe među tviteterašima, koji svaki snimak arhiviraju, a on vremenom postane viralan.

Poslednji u nizu je napravila voditeljka Gordana Stijačić izveštavajući o smrti repera Kulija. Kako je govorila da je Kulio najveću slavu postigao numerom "Gangsta's Paradise" iz 1995. godine, za koju je dobio i Gremi, napravila je nesrećan izgovor naziva pesme, te je tako vest o Kuliovoj smrti postala viralna na domaćim društvenim mrežama.

Ali to nije jedini lapsus ove voditeljke. Pre godinu dana, ona je, govoreći kako je Lionel Mesi postigao svoj prvenac u dresu Pari Sen Žermena u pobedi nad Mančester Sitijem, napravila ozbiljan lapsus, pa je PSŽ pomešala sa Partizanom, što je izazvalo šaljive komentare na društvenim mrežama.

- Pari Sen Žermen savladao je Mančester Siti sa 2:0 u blokbaster duelu drugog kola Lige šampiona. Lionel Mesi postigao je prvenac u dresu Partizana  - rekla je, a onda se brzo ispravila.

- Pardon, Parižane!

Gafovi voditelja nisu retka pojava, pogotovo kada ide program ide uživo. Ovakve provale su jednostavno deo televizijske istorije. Omaške i lapsusi se takođe pamte, te je tako i onaj voditeljke Bojane Marković ostao večiti izvor zabave na Jutjubu i društvenim mrežama.

Naime, voditeljka RTS-a se malo zbunila kada je najavljivala Petrovski post, te je umesto tog izgovorila Petrovaradinski.

- U toku je Petrovaradinski post i za razliku od velikog Uskršnjeg posta na trpezi se može...

 

 

Voditeljka Jovana Jeremić, dok je još bila u stolici Hepi televizije, napravila je gaf kada je tokom najavljivanja gostiju umesto titule crkvenog velikodostojnika protojereja stavrofora navela rasu psa i tako je ispalo protojerej staford.

- Protojerej staford i Rajko Đurđević, novinar... - kazala je Jovana tokom čitanja imena gostiju sa papira.

Jeremićeva je napravila i još jedan lapsus kada je rekla da će „sveštenici čitati jevanđelja nad odronom“.

- Za 12:30 časova zakazan je pomen u Hramu Svetog Save. Nakon toga, celog dana i noći, beogradski sveštenici će čitati sveta jevanđelja nad odronom - rekla je ona.

I dan-danas se prepričava gaf voditeljke Bojane Ristivojević koja je, prilikom izveštavanja o smrti patrijarha Irineja, dva puta izgovorila „Njegova svetlost“, umesto „Njegova svetost“. 

Baš tada i dopisnica RTS-a iz Niša je napravila lapsus govoreći da su se građani koji su dolazili tokom službe bdenja, upisivali svoje utiske i svoja sećanja, zapravo, u knjigu žalbi, umesto u knjigu žalosti.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike