Priča sa dušom: Anegdota koja povezuje Dragoljuba Đuričića i Dragana Nikolića

15.03.2021

20:08 >> 20:15

0

Čuveni bubnjar je bio redovan gost na protestima, a jednom prilikom je dobio podršku i od glumca

Priča sa dušom: Anegdota koja povezuje Dragoljuba Đuričića i Dragana Nikolića
24sedam/Antonio Ahel/ATA Images

Slavni bubnjar Dragoljub Đuričić prvi put se 1996. godine pojavio na beogradskim ulicama sa bubnjem i palicom u rukama, kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo protiv tadašnjeg režima. Bio je čest učesnik protesta i simbol slobode, a o tome je pričao u emisiji “Kao sav normalan svet” kada se prisetio i jedne anegdote sa Draganom Nikolićem.

Đuričić se nigde nije odvajao od svog bubnja, a prilikom jednog protesta, Dragoljuba je podržao i Gaga Nikolić.

– Atelje 212, onaj bife, on je bio stvarno, ne mogu reći leglo opozicije, ali to je bio mali kutak gde je nekakav umetnički svet Beograda. I ko nije član Ateljea, dolazio je tamo, u taj bife. Mi smo se družili godinama. Ne mogu da se setim sada tačno, ali postoji mogućnost da je ovo istina. U Kolačerčevoj (ulici) 1996. (godine) su studenti počeli da prave demonstracije zbog pokradenosti izbora – pričao je Dragoljub Đuričić i nastavio:

Stefan Tomašević/ATA Images

– I sećam se da sam ja odnekle donosio svoje bubnjeve da ih stavim u podrum Ateljea. Dara Džokić, Gaga Nikolić, Brstina, ne znam ko je sve tada bio, oni su tada negde išli. I ja kažem: “Gde idete?”. “Idemo da damo podršku studentima u Kolarčevoj”. Ja rekoh: “Čekajte da ovo ostavim, pa idem i ja”. Mislim da je Gaga rekao: “Nemoj to da ostavljaš, nosi to sa sobom” – prisetio se Dragoljub Đuričić.

Pročitajte još

Podsetimo, Dragoljub Đuričić je preminuo danas u 68. godini od posledica koronavirusa u bolnici Dragiša Mišović, a ovom tužnom vešću ostali su zatečeni mnogi koji su se putem društvenih mreža opraštali od velikog umetnika.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi