Mladi glumac osuđen na doživotnu robiju za ubistvo majke: Snimao njen leš, a planirao i masakr!

23.09.2022

10:55

1

Autor: Marija Mitić

Mogućnost za uslovnu, postojaće tek nakon 14 godina zatvorske kazne

Mladi glumac osuđen na doživotnu robiju za ubistvo majke: Snimao njen leš, a planirao i masakr!
profimedia-0725513454 (1) - Copyright Profimedia

Dvadesetčetvorogodišnji glumac Rajan Grantam, poznat po ulozi u ostvarenju 'Riverdejl' i 'Dnevnik maloletnog klinca', osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva svoje majke, bez mogućnosti uslovne slobode, pre isteka 14 godina robije.

Drugostepenu kaznu za ubistvo izrekla je sudija Vrhovnog suda Britanske Kolumbije Ketlin Ker 21. septembra u Vankuveru, prenosi „Deadline“.

Tužioci su na saslušanju za izricanje kazne ranije ove godine preporučili da Grantam dobije uslovnu zabranu puštanja na slobodu do 18 godina. Pravni tim bivšeg glumca predložio je 12 godina kao poštenu posledicu.

Grantam, nominovan za Leo Avards, se obratio policiji ubrzo nakon što je 31. marta 2020. pucao u potiljak svojoj 64-godišnjoj majci Barbari Vejt, u porodičnom domu Skvamiša, severno od Vankuvera.

Inače, nešto nakon zločina je na sudu otkriveno da je Grantam nakon ubistva svoje majke snimio telo i priznao ubistvo pred kamerom.

Printscreen Youtube/WikiBiography
Rajan Grantam

Dan kasnije, nakon što je pažljivo rasporedio telo u polureligioznu scenu, on je krenuo na put. Sa sve promenljivom namerom, on je u jednom trenutku pokušao da ubije kanadskog premijera Džastina Trudoa, kako je takođe napisao u časopisu, kao dokaz.

Grantam je takođe razmišljao i o masovnoj pucnjavi na Univerzitetu Simon Frejzer u Vankuveru ili na kultnom Lajons Gejt mostu. Srećom, ništa od toga se nije dogodilo i glumac je umesto toga otišao u policijsku radnju u Istočnom Vankuveru i predao se.

„Ubio sam svoju majku“- otvoreno je izjavio policiji još na recepciji stanice.

Još u martu ove godine, višestruki zaslužni glumac izrazio je tugu zbog onoga što je uradio. „Pred nečim tako užasnim, izvinjenje izgleda tako besmisleno“, rekao je Grantham sudu u Vankuveru i sudiji Keru, čitajući sa lista papira.

"Ali iz svakog atoma mog bića, žao mi je."

Prvobitno optužen za ubistvo prvog stepena, Grantam je bio u pritvoru poslednje dve i po godine, potvrdili su za „Deadline“ zvaničnici za sprovođenje zakona u Vankuveru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike