„Prvo je išla pegla, oklagija, pesnica u glavu, pa tek onda zagrljaj!" Kalinić o svom, pa onda i odrastanju dece danas!

17.09.2022

20:26

0

Još par njegovih kolega sa scene se brzo složilo - da su se vremena i te kako promenila

„Prvo je išla pegla, oklagija, pesnica u glavu, pa tek onda zagrljaj!" Kalinić o svom, pa onda i odrastanju dece danas!
Copyright Milan Kalinić Foto: ATAimages/Antonio Ahel

Kako je tema seksualnosti ponovo dospela u fokus - ponovo su se pokrenule i priče o tome da je „mladima danas teško, a roditeljima neprijatno da o tome govore". Milan Kalinić je, međutim, kao gost jedne emisije naglasio kako sa svojim naslednicima i te kako otvoreno razgovara o svemu.

- Moja supruga i ja smo vrlo otvoreni, nekad i preterujemo u toj otvorenosti. Deca pričaju sa nama o svemu bez ikakvih zadrški. Sin je toliko sa mnom opušten... Ali opušteniji je sa mamom - počeo je ponosni tata jedne ćerke i sina, pa nastavio o tome kako je bilo njemu, te koliko su se vremena u stvari promenila.

„Koja jadna deca?"

- Kada čujem, recimo: „Lako je bilo nama, a vidi ovo danas, kako je teško, kako dete da pustiš..." Šta kako je? Mnogo je bilo gore u moje vreme. Ja kada odem iz kuće nema me tri dana. Pojavim se na vratima, prvo ide pegla, oklagija, pesnica u glavu, pa me onda grle, pa onda ide: „Jesi li normalan, gde si tri dana? Javi se". Sad u svakoj sekundi znaš gde ti je dete. Koja jadna deca? Možda ih i previše kontrolišemo. Ja kada sam hteo moje dete prvi put da pustim da ide prevozom u školu, cela familija se digla kao da je šaljem spejs-šatlom na Mesec. Ali ona treba da vozi spejs-šatl. Kažem: „Šta vam je, bre, ljudi ja sam u njenim godinama..." Prekidaju me, kažu drugo je to vreme bilo. Sada je mnogo lakše, a i deci su dostupne informacije. Samo se treba baviti decom - objasnio je u emisiji „Ako progovorim".

Prilično slično razmišlja i Dragan Marinković Maca, koji je takođe bio gost pomenutog šoua.

„Znaju da nas nije donela roda, ali ne i da kažu dobar dan!"

- Ne znam šta će moj sin pričati sa mnom o seksualnosti, on je upućeniji od mene. Oni su na internetu. Mi smo iz jednog filma, ova današnja deca su iz nekog drugog. Bolje da u škole ubace osnovnu kulturu nego seksualno obrazovanje, jer današnja deca znaju da nas nije donela roda, ali ne znaju da kažu dobar dan. Govorim o većini. Porodica je embrion svakog zdravog društva i tačka - tvrdi Maca, koji je u nekoliko navrata ranije napominjao kako je na porodicu i te kako ponosan, ali i fokusiran.

Dragan Marinković Maca, ATAImages/Antonio Ahel
 

Goca Tržan se zatim uključila u raspravu svojih gostiju.

- Ja sam pre tri godine svoju ćerku i njenu najbolju drugaricu koja je išla na glumu naterala da uzmu tekst jednog od ovih novih izvođača narko folka. Kažu mi: „Mi samo slušamo ritam". Da, ali postoji tu i neki tekst. Aj' sad uzmi da mi recituješ ti draga devojčice zato što si glumica. Ona je pročitala, ali kada te stvari pročitaš na papiru to je stvarno „too much" za njihove godine. Oni tu i ne razumeju o čemu se radi. I, šta ćemo sad? - rekla je ona, pa dodala:

- Kaže - mi to i ne slušamo, slušamo samo „bit", ali ona ne shvata da to sluša, a nije svesna toga. I sutra kada odeš negde u klub stvarno će ti biti važno da ti neko pošalje flašu šampanjca i belo u kilama i da te odvede u svoj skupi auto. A šta će se desiti u tom skupom autu ako te nisam naučila da se odbraniš, da dobro izabereš i ako te nisam naučila da nije bekstvo iz siromaštva da se udaš sa 13 godina? Onda se desi strašna stvar - zaključila je Tržanova.

Goca Tržan, ATAImages/ A.A.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike