Jelena Đoković otvorila sve karte, otkrila kako je biti roditelj: Volimo našu decu, a istovremeno nas izluđuju

12.09.2022

07:46

2

Novakova supruga kaže da uz svoje naslednike, malo po malo, uči kakav zadatak ima roditelj

Jelena Đoković otvorila sve karte, otkrila kako je biti roditelj: Volimo našu decu, a istovremeno nas izluđuju
novak_29042022_0022 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Jelena Đoković, supruga srpskog asa Novaka Đokovića, u okviru fondacije „Novak Đoković“ organizuje razne seminare i predavanja na temu roditeljstva širom regiona.

Kako i sama kaže, ona uz svoju decu uči da bude pravi roditelj i prilagođava se potrebama svoje dece, a uz to i pravi balans kako da ih izvede na pravi put i uči pravim vrednostima.

Instagram screenshot / djokernole
Jelena i Novak Đoković

 

Jelena i Novak imaju dvoje dece, a Jelena je kroz svoj primer pokušala da objasni da li su deca razmežena i šta to uopšte znači.

 - Deca nisu razmažena ukoliko imaju jasne granice. Mi kao roditelji smo toliko izgubljeni i nismo dobro snađeni u ovom društvu. Ne umemo da uspostavimo granice. Ne znamo ko smo mi, da bismo pomogli deci. Ne postoji savršen roditelj, niti savršeno dete. Prostoji veliki prostor za učenje. Treba iskreno da govorimo o svemu ovome -  kazala je ona i dodala:

Profimedia
Jelena i Novak Đoković

 

- Nije greh ne znati i pitati i biti zbunjen. To su svakodnevna stanja svih roditelja bez obzira da li on bio bogat ili siromašan. Novac nije to što diktira ko bolje živi u smislu toga da smo mi svi ljudi koji emotivno proživljavamo sve situacije. Mi sada znamo da dete mora emocionalno da se razvije da bi moglo da odgovori na sve društvene izazove pametno. Mi kao roditelji smo prepuni sukobljavajućih emocija. Kao roditelji volimo našu decu, a istovremeno nas izluđuju - rekla je Jelena za „Novu“.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike