Porodična tragedija, buran brak, pa i borba za život: Jugoslovenskoj pevačici nije bilo nimalo lako!

17.09.2022

15:50

4

Tokom karijere je uspela da dotakne same zvezde, ali se na privatnom planu baš namučila

Porodična tragedija, buran brak, pa i borba za život: Jugoslovenskoj pevačici nije bilo nimalo lako!
Tereza Kesovija - Copyright Printscreen HRT Glazba Youtube screenshot

Život jedne od najcenjenijih pevačica sa ovih prostora, Tereze Kesovije, obeležile su brojne drame i tragedije. Već mesec dana pošto se rodila - ostala je bez majke, a nikada nije saznala tačan uzrok njene smrti.

- Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mesec dana života kada je moja majka umrla posle porođaja. U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lekova protiv sepse i trovanja, pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svesna sopstvenog života. Nikada kasnije nisam saznala šta se zapravo dogodilo sa mojom majkom u porodilištu. Koja bolest je uzrokovala njenu smrt - govorila je ona svojevremeno za hrvatske medije.

Tereza Kesovija, Printscreen Youtube/elvisviskovic
 

Sa druge strane, prvog muža Miru Ungara upoznata je u Zagrebu tokom studija na Muzičkoj akademiji. Par je dobio sina Alana, a nešto kasnije su se razveli. U drugi brak je stupila sa sada pokojnim Ronaldom Lopatnijem, čuvenim vaterpolistom.

Taj joj je brak bio veoma buran.

Kada je snimala jedan spot u Nemačkoj, 1974. godine, saznala je da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći. Zatim, ostala je i bez žene koju je smatrala majkom - pošto je, u stvari, njihova maćeha Jela preminula.

Opaka borba

Malo pošto joj je saopšteno da boluje od raka, bio joj je odstranjen bubreg te i dva tumora u uhu. Morala je bila da operiše i glasne žive, prenose domaći mediji. Godine 2010. je objavila autobiografiju u kojoj je opisala sve što ju je za života snašlo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike