Čola se oprostio od kompozitora i zahvalio mu se na svemu: Izgledalo je kao da ćeš zauvek biti tu (FOTO)

13.09.2022

12:29

1

Autor: Marija Mitić

Čuveni kompozitor umnogome je bio zaslužan za početak i razvoj karijere Zdravka Čolića

Čola se oprostio od kompozitora i zahvalio mu se na svemu: Izgledalo je kao da ćeš zauvek biti tu (FOTO)
kornelije kovač (6) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Čuveni kompozitor Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini, od posledica koronavirusa. Mnoge poznate ličnosti opraštaju se od čuvenog umetnika, što je sada učinio i Zdravko Čolić za čiji je početak i razvoj karijere umnogome bio zaslužan upravo Kornelije.

 - Izgledalo je kao da ćeš zauvek biti tu. Hvala ti za muziku… Za dela koja si stvarao… Za reči pažnje i ljubavi koje si imao za sve nas. Obeležio si naše živote. Hvala ti Bato za sve - napisao je utučeni Čolić na Instagramu, uz njihovu zajedničku crno-belu fotografiju iz davnih dana.

 

 

Inače, čuveni kompozitor jednom se prisetio početka saradnje sa Čolićem. Naime, on mu je "dao otkaz" iz Kortni grupe, zbog čega se pevač uvredio. Međutim, samo nekoliko godina kasnije postao je najveća zvezda regiona.

- Ja sam Zdravka Čolića prvo otpustio iz Korni grupe. Smatrao sam da on, i pored odličnog glasa, nije adekvatan pevač za tu vrstu muzike koju je svirala Korni grupa. Ali sam mu već tada rekao da je on odličan solo pevač, ali ne za bend. Zdravko se nije naljutio iako mu nije bilo prijatno. Ali sam mu ja vrlo brzo, posle petnaest dana kako se vratio iz Beograda u Sarajevo, rekao: “Čola, dođi na razgovor. Ajde da radimo pesme za tebe.”

Kornelije je tada dodao da nije slutio da će Zdravko postati tako popularan pevač.

Tanjug/Rade Prelić
Kornelije Kovač

- Čola je bio mlad dečko koji je u svemu imao uspeh. I to u svemu čega se dohvatio da radi. Znao sam da će imati uspeha, ali nisam slutio koliki će taj uspeh biti. Imali smo prijateljski odnos. Napravili sam pošteni ugovor, više usmeni dogovor pošto nismo ništa potpisivali. To je značilo da kada krene saradnja, ide pet mojih pesma na albumu, i pet od drugih kompozitora ali i da ja učestvujem u odabiru. I to nije bio nikakav problem.

Kornelije Kovač napisao je mnoge pesme za Zdravka Čolića, i to ne bilo koje već upravo one koje su ga proslavile.

Čolin album "Šta mi radiš", izdat 1983. godine, snimali su u Londonu, gde je i nastala fotografija koju je pevač danas objavio, a koja je nesumnjivo podsetnik na jedno lepo vreme.

"April u Beogradu"  "Živiš u oblacima", "Zvao sam je Emili", "Jedna zima sa Kristinom", "Jedina", "Mađarica", "Ona spava", "Pjevam danju, pjevam noću", "Stanica Podlugovi", "Ti možeš sve", "Ti si bila, uvijek bila" i "Ti si mi u krvi" su neke od pesama koje je Kovač komponovao za Čolu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike