Poznati se opraštaju od Kornelija Kovača: Blag, kulturan, odmeren, a specifičan! Bio si najbolji među najboljima

13.09.2022

09:58

0

Kompozitor je decenijama sarađivao sa brojim umetnicima

Poznati se opraštaju od Kornelija Kovača: Blag, kulturan, odmeren, a specifičan! Bio si najbolji među najboljima
kornelije kovač - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images

Umetničku scenu Srbije sinoć je napustio legendarni kompozitor Kornelije Kovač u 81. godini, a njegove kolege i prijatelji iz javnog sveta zatečeni su i tužni.

Kovač je decenijama sarađivao sa brojim pevačima i glumcima koji su izrazili veliku žalost zbog gubitka vrsnog muzičkog umetnika.

Bora Đorđević u ime "Riblje čorbe" istakao je da je za njega Kovač bio ne samo saradnik, već i "brat".

- Otišao je i naš dragi stariji brat, Kornelije Bata Kovač. Bezgranično strpljivo i znalački je producirao više albuma "Riblje Čorbe"; "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju", "Osmi nervni slom", "Ujed za dušu", "Priča o ljubavi obično ugnjavi". Divan čovek i veliki autor. Ostavio je neizbrisiv trag u muzici. Zbogom, dragi Bato" - stoji u objavi na Fejsbuku.

 

 

Jelena Tomašević oglasila se jakom uspomenom. Pevačica je objavila fotografiju iz Belorusije od pre 19 godina, kada su se zajednički plasirali na jednom prestižnom festivalu.

 

 

- Večna vam slava dragi Bato! Počivajte u miru! Hvala za svu lepotu u muzici koju ste nam ostavili u amanet! Hvala vam na podršci koju ste mi pružali još od 3k-dura sve ovo vreme. Ova fotografija je nastala 2003. godine na internacionalnom festivalu "Slavjanski bazar" u Belorusiji, kada smo osvojili 2. mesto sa pesmom "Zlatni dan", koju je komponovao legendarni Kornelije Bata Kovač - oprostila se Tomaševićeveva.

Tanja Banjanin istakla je Kornelijevu profesionalnu stranu i prisetila se uspomena s njim.

- Veliki umetnik i muzičar, ostavio je nasleđe koje neko ne bi stvorio ni za tri života! Velika mi je čast što me za njega vezuju moji profesionalni počeci. Blag, kulturan, odmeren, a specifičan. Ode nam naš predivni Bata - napisala je Tanja.

 

 

Svojih početaka i saradnje prisetila se uz oproštaj Marija Marić Marković, poznata kao Mari Mari, ističući veličinu Kornelija još pre više decenija kada ju je podržao u odlučujućem trenutku.

- Molitveno ispraćam odlazak tvoje duše u carstvo Božije gde verujem da si zaslužio svoje mesto. Osećam ogromnu zahvalnost prema svemu što si delima i muzikom ostavio za sve ljude i buduće generacije. Bio si najbolji među najboljima! Posebnu zahvalnost dugujem ti za to, što si me još dok sam bila na FMU prepoznao i odlučio se da uradiš album jednoj mladoj talentovan oj devojci bez novca. Hvala ti na šansi koju si mi dao, a koju sam, nadam se, opravdala. Ima mnogo toga što bih mogla napisati.... Ipak sve što treba je zapisano u našim životima i srcima. Putuj Bato i neka ti je večna slava - poručila je na Instagramu ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mari Mari (@ms.marimari)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike