Saša Popović slomljen zbog smrti Kornelija Kovača, prisetio se brojnih saradnji: Izgubili smo veoma važnu osobu

13.09.2022

09:18

0

Kompozitor je preminuo sinoć u 81. godini

Saša Popović slomljen zbog smrti Kornelija Kovača, prisetio se brojnih saradnji: Izgubili smo veoma važnu osobu
kornelije kovač saša popović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Smrt Kornelija Kovača pogodila je mnoge javne ličnosti s kojima se družio i sarađivao, a nakon njegovog iznenadnog odlaska oglasio se i Saša Popović.

- Kada pomislim na Kornelija pomislim na divnu narav, dobrog čoveka, na njegov blistavi stvaralčki um i njegov ogroman uticaj na našu muziku.

Nikada neću zaboraviti trenutke provedene sa njim, kada smo radili pesmu za Evroviziju, apsolutno sve pesme za prvi deo filma "Hajde da se volimo", naše kasnije susrete i razgovore... Potresao sam se mnogo, jednostavno me ovakve vesti izbace iz životnog koloseka. Izgubili smo jednu veoma važnu osobu, kada govorim o muzici, ali i jednog izuzetnog čoveka. Saučešće njegovoj porodici i prijateljima - istakao je popović.

 

 

Podsetimo, čuveni srpski kompozitor preminuo je sinoć u 81. godini, a njegova ćerka Aleksandra Kovač obavestila je javnost o tome putem Instagrama.

- Dragi prijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije sinoć preminuo u svojoj 81.godini. Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad.

Kako su navele Novosti, Kornelije je preminuo od posledica infekcije koronavirusa, a lečio se do poslednjeg dana u kovid bolnici u Batajnici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike