Sve o kući Gorice Popović na Srebrnom jezeru: Njena kuma Bilja Krstić ovde ima svoju sobu, a komšije - ni nos da pomole!

10.09.2022

15:25

0

Kad još ničeg tamo nije bilo, otac glumice je bio kupio plac koji je za nju danas pravi spas od gradske vreve

Sve o kući Gorice Popović na Srebrnom jezeru: Njena kuma Bilja Krstić ovde ima svoju sobu, a komšije - ni nos da pomole!
Copyright Gorica Popović Antonio Ahel/ATA Images

Glumica, poznata Kragujevčanka Gorica Popović, ima pravu oazu mira na Srebrnom jezeru, gde je još njen otac svojevremeno kupio plac kada u okolini ničeg nije bilo. Posle nekoliko decenija koliko je u prilici da tu uživa, oseća se kao starosedelac, a razgovarajući na tu temu za jedne domaće medije objasnila je i, između ostalog, zašto joj tamo baš nikad nije dosadno.

- Moj otac je mnogo voleo prirodu i kupio je ovde plac kad ništa nije postojalo. Kuća je dupla, polovina je od familije, ali smo oduvek bili kao jedno. To je moja oaza i ovde ja zbrišem često - počela je bila Gorica, prenosio je „Puls onlajn", a ona je nastavila o tome kako tamo sebi šije, ali i priprema izložbu pokrivača...

- Radim svašta! Podsećam sada na moju mamu koja je uvek vukla neke kese, torbe, konce, trake, šivaću mašinu. Grdili smo je zbog toga, a sad sam je potpuno preslikala - objasnila je i dodala kako tamo takođe i dosta čita.  

Kuća je puna slika, lampi, bojenih ormana, heklanih pokrivača, ukrasnih ramova, a najviše Goričinih rukom oslikanih ramova za ogledala.

- Ovo mesto mi je ispunjeno uspomenama, jer nažalost, svi moji su pokojni. Otac je bio slikar u kragujevačkom pozorištu i stric je bio slikar, svi su fantastično pevali, a mene je sve zanimalo. Tako da sam pravila muziku, pisala komade, možda zvuči pretenciozno, ali baš me briga, mene sve to zabavlja i relaksira. U ovoj kući se mnogo slavilo, okupljalo, moj brat je bio veliki kulinar - prisećala se ona.

U ovoj kući, sa druge strane, svoju sobu ima i njena kuma Bilja Krstić. Posećuju je i drugi prijatelji, kolege, ali ne i komšije.

- Bila je tu neka žena što je dovodila goste na kapiju da me vide. Srećom, tu više ne živi. A imala sam lek za ove što su puštali glasnu muziku noću. Otvorim vrata na kolima i pustim džez ili klasiku do daske. I vrlo brzo sam ih odvikla. Ne bih volela da se ovo pretvori u beogradske splavove - naglasila je glumica tada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike