Počela škola i za britansku kraljevsku porodicu: Evo po čemu je posebna obrazovna ustanova u koju su Kejt i Vilijam upisali decu (FOTO)

08.09.2022

09:41

1

Oni su porodično stigli i svi su se držali za ruke

Počela škola i za britansku kraljevsku porodicu: Evo po čemu je posebna obrazovna ustanova u koju su Kejt i Vilijam upisali decu (FOTO)
profimedia-0720525503 - Copyright Profimedia

Školska godina počela je i za britansku kraljevsku porodicu, te su Kejt Midlton i princ Vilijam odveli svoje troje dece, Džordža (9), Šarlot (7) i Luija (4) u novu, Lambruk školu.

Prinčevi i princeza će pohađati ovu školu koja se nalazi u blizini njihovog novog doma u Berkširu i nudi odlične mogućnosti za razvoj, prenosi People.

Za ovaj važan dan mama Kejt odabrala je elegantnu braon haljinu na tufne, a stiče se utisak da nikada bolje nije izgledala. Zadovoljstvo nije skrivao ni Vilijam, dok su mališani u školskim uniformama oduševili javnost.

Ono što ovu priliku čini posebnom je to što će Džordž, Šarlot i Luis po prvi put pohađati istu školu. Princ Džordž i princeza Šarlot prethodno su išli u školu koja se nalazi nedaleko od Kensingtonske palate u Londonu. Roditelji su princa Luja u međuvremenu upisali u vrtić.

Profimedia
Princ Vilijam i Kejt Midlton dovode decu u školu

Nakon selidbe iz Londona desile su se promene koje nisu mogle da zaobiđu ni obrazovanje dece. Iako škola nudi opcije za smeštaj đaka, očekuje se da princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luj neće koristiti tu opciju.

Za kraljevsku porodicu je ovo posebno uzbudljiv trenutak jer će sva tri mališana po prvi put pohađati školu zajedno i to školu, koja se i ranije pokazala kao izbor za plemstvo, pa ju je pohađao i Džordž, koji je od dece prvi na redu da nasledi krunu, kao i princ Filip i princ Čarls.

Kada je reč o novoj školi, važno je reći da časovi traju samo 35 minuta, i da se učenici raspoređuju po sposobnostima, a ne po godinama. Na raspolaganju su i časovi filmskog stvaralaštva, animacije, kulinarstva i nova zgrada za dizajn i tehnologiju vredna sedam miliona dolara u kojoj se nalaze umetnički studio, naučne laboratorije i računarski centri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike