Vesna Zmijanac baš nije imala sreće: Svaka pesma koju je odbila postala je veliki hit!

30.08.2022

07:14

0

Autor: Marija Mitić

Pojedine pesme koje su joj autori nudili otpevala je Ceca, zatim Lepa lukić, Goca Lazarević...

Vesna Zmijanac baš nije imala sreće: Svaka pesma koju je odbila postala je veliki hit!
Vesna Zmijanac - Copyright ATAImages/Milan Maričić

Poznato je da autori i kompozitori svoj projekat, odnosno gotovu pesmu ponude većem broju izvođača, te naposletku ona dobije svog vlasnika koji je iznese na pravi način. Pojedine pevačice, poput Vesne Zmijanac, odbile su, međutim, autore koji su im nudili neke od naših najvećih hitova, da bi te numere potom pale u ruke drugih pevačica...

Naime, poznato je da je Vesna odbila velike hitove Svetlane Cece Ražnatović poput pesama "Beograd", "Kukavica" i "Idi dok si mlad", dok je nedavno izjavila i da su joj, takođe sada Cecinu pesmu "Zlato, srećan put" oteli.

Osim ovih pesama, Zmijančeva je odbila dobro poznati, može se reći, vanvremenski hit, "Srce je moje violina", koji je slušan i dan-danas, a koji je otpevala Lepa Lukić.

ATAImages/Antonio Ahel
Lepa Lukić

Ova pesma je pisana za Vesnu koja je na tom albumu imala dvanaest novih pesama. Pošto više numera nije moglo da stane na album, Vesna je morala da bira između pesama "Srce je moje violina" i "Jorgovani".

Ipak, pevačica je izabrala "Jorgovane", a drugu pesmu je poklonila koleginici. 

Poznato je takođe da je Vesna odbila i pesmu Milutina Popovića Zahara "Vidovdan" koju je kasnije proslavila pevačica Goca Lazarević.

- "Vidovdan" nije bio meni namenjen nego Vesni, ali nisam je dobila slučajno. Mnogo sam je želela i na kraju je dospela kod mene. Vesna ju je odbila jer nije htela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, koju ja nisam imala. Ta pesma ne nosi nacionalističku poruku, već poruku istine. Volim sve ljude i znam kako je onima koji su u manjini, znam kako je kada si u sredini u kojoj se ne osećaš dobro - rekla je Goca jednom prilikom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike