Maja Nikolić postala vlasnica hita "Ciganine, ti što sviraš": Čast mi je!

14.08.2022

13:31

0

Autor: Marija Mitić

Ova numera sada se vodi kao Majina, jer joj je kompozitor i naš istaknuti pevač, poklonio autorska prava

Maja Nikolić postala vlasnica hita "Ciganine, ti što sviraš": Čast mi je!
grand_specijal_28012021_0047 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Maja Nikolić gostovala je u današnjem izdanju emisije Premijera Vikend specijal gde se osvrnula na svoju dugogodišnju karijeru. Pevačica neskromno priznaje da je ponosna na svoje uspehe, poput nagrade za najmlađeg istaknutog umetnika koju je dobila ove godine.

Osim toga, ono što je sve iznenadilo jeste da je pevačica dobila autorska prava za pesmu "Ciganine, ti što sviraš" od našeg poznatog kompozitora i pevača, Predraga Živkovića Tozovca koji je napisao ovaj vanvremenski hit. Ova pesma sada se stoga vodi kao Majina, bez obzira što su je objavili u svojim verzijama mnogi izvođači. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Maja Nikolić

- Čast mi je da budem jedino žensko koje ima duet sa Tozovcem. Poklonio mi je pesmu i sva prava na pesmu: "Ciganine, ti što sviraš"  - rekla je Maja te nastavila:

- Najdraži kocerti su mi iz teatra, amfiteatra. Maja Odžaklijevska me zove trećom ćerkom. Stvarno sam je slušala i živela sa njom. Mnogo se volimo, pamitim i nagrade u Ohridu. 

Ono što je tokom proteklih meseci izazvalo veliku pažnju jeste Majino negativno mišljenje o pesmi koja je ove godine našu zemlju predstavljala na Evroviziji - "In corpore sano" od Konstrakte, a ona je sada i to obrazložila.

ATAImages/ Antonio Ahel
Maja Nikolić

- Nisam promenila mišljenje.  Ja sam u maju meseca dobila nagradu za najmlađeg istaknutog umetnika, a sledeći je Merima Njegomir. Pitali su me za mišljenje, samo sam rekla da ne razumem tu vrstu umetnosti. Nazvali su to konceptualna umetnost, ali to nije pevanje, to je recitovanje. To nije vid umetnosti. Danas kad učiš na fakultetu, nemaš konceptualnu umetnost. Otišla sam posle Konstraktinog nastupa na pregled, jer je dobro podigla svest. Meni se ona dopada, jer je drugačija. Ne možemo mi da osporimo ono što narod voli, ali je druga priča da li je to umetnost - dodala je Maja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike