Ovu pevačicu su voleli naši poznati muzičari: Bajaga joj posvetio dve romantične pesme, a zbog Bregine nije sa njim razgovarala godinama!

14.08.2022

12:48

2

Autor: Marija Mitić

Alka Vuica važila je za pravu zavodnicu

Ovu pevačicu su voleli naši poznati muzičari: Bajaga joj posvetio dve romantične pesme, a zbog Bregine nije sa njim razgovarala godinama!
Bajaga Bregović - Copyright ATAImages/Stefan Tomašević/A.A.

Jedna od mega popularnih pevačica tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka svakako je bila avangardna Alka Vuica. I pored uspešne karijere i mnogo hitova, odlučila je da se povuče sa scene, pa je tako više ne možemo viđati u javnosti često, kao što je to bio slučaj ranije.

Ipak, koliku je popularnost tada uživala dokazuje i to što su joj naši istaknuti muzičari - Momčilo Bajagić Bajaga i Goran Bregović posvetili pesme. Međutim, za razliku od Bajage, koji je za Alku napisao dve ljubavne pesme, sa Bregom je bio malo drugačiji slučaj...

Alka Vuica Instagram screenshot
Alka Vuica

Zavodnica

Alka Vuica oduvek je privlačila pažnju javnosti, posebno ljubavni segment njenog života. Mnogi su je karakterisali kao veliku zavodnicu, a često se spekulisalo o njenim partnerima. Kako se ranije pisalo i govorilo u medijima, njena prva ljubav bio je bubnjar grupe „Srebrna krila“ – Adi Karaselimović, kada joj je bilo 18 godina i on nije jedina poznata ličnost sa kojom je pevačica povezivana.

U Alkinom životu su bile i izvesne spekulacije o zabranjenim ljubavima. Naime, šuškalo se o njenoj navodnoj romansi sa zauzetim političarem, a nakon toga Alka je sve iznenadila priznanjem da su ona i oženjeni fudbaler bili u vanbračnoj zajednici.

Alka Vuica Printscreen ,,Impuls"
Alka Vuica

 

Bajaga

Osim pomenutog muzičara, spekulisalo se i da je pevačica bila u ljubavnoj vezi sa Momčilom Bajagićem Bajagom, a ponajviše jer joj je posvetio dve pesme. Reč je o njegovim velikim hitovima, satkanim od ljubavnih emocija pretočenih u stihove - „Zažmuri“ i „Sa druge strane jastuka“.

ATAImages/ Stefan Tomašević
Momčilo Bajagić Bajaga

 

Brega

Alka Vuica je kao novinarka došla u Sarajevo osamdesetih godina da za zagrebački magazin “Polet” uradi intervju sa članom iz gupe “Bijelo dugme”. Tada je upoznala Bregovića koji joj je pri prvom susretu navodno rekao: “Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje” i to je bio početak njihovih javnih prozivki.

Nedugo zatim usledio je njegov nizak udarac kada joj je posvetio pogrdnu pesmu pod nazivom "Pedikulis pubis", što u prevodu znači "stidne vaši". Od tada njih dvoje dugo godina nisu razgovarali.

ATAImages/Antonio Ahel
Goran Bregović

Inače, Alka Vu, kako je takođe poznata, jedna je od prvih dama na javnoj sceni koja je priznala da je u mladosti eksperimentisala sa istim polom.

Pevačicu nemamo prilike da često viđamo u medijima, kao nekada, a odavno nije ni snimala pesme. Ipak, ona piše pesme za druge, a mnogi ne znaju da je napisala neke od najvećih hitova poput "Danas sam luda" za Josipu Lisac, Ja sam lažljiva” grupe Denis&Denis, „Lijepa bez duše” koju je otpevao Oliver Dragojević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike