Alka Vuica o dolasku u Beograd, suzama koje je lila zbog svojih pesama i odrastanju: Socijalističko sam dete, iz stare Jugoslavije!

09.02.2021

08:48 >> 09:33

0

Pevačica se oglasila iz Umaga, pa s prepoznatljivim osmehom progovorila o tome šta radi sada i kada planira da ponovo obiđe našu prestonicu

Alka Vuica o dolasku u Beograd, suzama koje je lila zbog svojih pesama i odrastanju: Socijalističko sam dete, iz stare Jugoslavije!
Copyright Alka Vuica Printscreen ,,Impuls"

Alka Vuica, posle mnogo godina nepojavljivanja u našim medijima, uključila se iz Umaga u „Kec na jedanaest“, pa s prepoznatljivim osmehom i uvek duhovitim dosetkama progovorila o tome šta radi sada, te kada će doći u Beograd.

– Čekam neka bolja vremena da objavim nove pesme, jer mi se čini da je sada sve što pustiš kao da si bacio ako nemaš priliku da svoj rad promovišeš. Moja poslednja pesma „Depresija“ je nastala u saradnji sa mojim sinom i odlikuje je moderniji zvuk – ispričala je Alka Vuica, pa zatim nastavila: – Naravno da se spremam da dođem i u Beograd, poslednji put sam bila u jesen 2019, pre epidemije kovida. Mnogo me zanima to rusko cepivo i volela bih da znam mogu li strani državljani da ga prime u Beogradu. Ovi naši nešto filozofiraju, ali evo, baš sam jutros čula da će izgleda i ruska vakcina biti dostupna u Evropskoj uniji. Ne želim ništa kinesko, pa ni vakcinu – kazala je pevačica.

Ona je objasnila i da je „multipraktik umetnik“, a da je za to dobrim delom zaslužna činjenica što je ona „socijalističko dete iz stare Jugoslavije“.

– Mi smo odgajani kao svestrane socijalističke ličnosti, pa smo tako učili da vezemo goblene, imali smo domaćinstvo, pa sam svašta naučila da radim. Svaka drugarica morala je sve da zna – u poznatom maniru kazala je Alka.

– Pisala sam mnogo za druge, legendarne pesme koje mnogi i danas vole kao što su „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Hajde da ludujemo“, „Danas sam luda“… Pišem i danas za Ninu Badrić, Tonija Cetinskog. Ali htela sam da imam i svoju karijeru. Trenutno radim na svojoj novoj knjizi, a biće i novih pesama.

Sa gledaocima je podelila i neke od najemotivnijih trenutaka u životu, a jedan od onih koji joj se urezao u pamćenje dogodio se na koncertu njenog kolege Tonija Cetinskog.

– Bila sam na koncertu, i kada je Toni zapevao pesmu koju sam ja napisala „Ja sam zaljubljen“ i kada su svi podigli upaljače uvis i zapevali u jedan glas, rasplakala sam se. Ja sam plakala na svoju vlastitu pesmu! Kada nešto što ste pisali sami, noću, u tišini, postane vlasništvo hiljada ljudi – to su trenuci zbog kojih vredi živeti.

Pevačica je iskoristila priliku i da pozdravi Marinu Tucaković, za koju kaže da je svim tekstopiscima uzor i da je teško iko može dostići, a za kraj je poručila svim gledaocima:

– Voli vas Alka profesionalka.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike