Oni su u konkurenciji: Evo kada će se saznati u kom gradu će biti održana Evrovizija!

12.08.2022

20:57

0

Taj trenutak je sve bliži, a ono što se zna jeste da će takmičenje biti u maju, kao i uvek

Oni su u konkurenciji: Evo kada će se saznati u kom gradu će biti održana Evrovizija!
profimedia-0657044923 - Copyright Profimedia

Sve je bliži dan kada će se doneti konačna odluka o tome gde će se održati Evrovizija naredne godine. Ono što je poznato jeste da će to biti u Velikoj Britaniji, ali grad domaćin se još bira.

Bi-Bi-Si, koji će vršiti izbor zajedno sa EBU – precizirao je da će grad domaćin biti izabran korišćenjem dvostepenog procesa selekcije.

Glazgov je uvršten u uži izbor, zajedno sa Birmingemom, Lidsom, Liverpulom, Mančesterom, Njukaslom i Šefildom.

Glazgov je odmah proglasio da su najveći favoriti nakon što je ovaj grad prošle godine bio domaćin klimatskog samita COP26, kao i da ispunjava sve tehničke uslove za muzički događaj od kog bi mogao da zaradi više od 20 miliona funti.

Profimedia
Evrovizija

Savetnica Suzan Ejtken, liderka Gradskog veća Glazgova, rekla je:

- Oduševljeni smo što smo napredovali u sledeću fazu procesa. Omogućavanje tako jedinstvenog događaja u tako kratkom vremenskom roku predstavlja izazov, ali Glazgov ima nenadmašne rezultate u uspešnom domaćinstvu velikih globalnih događaja i uvereni smo da možemo da predstavimo Evroviziju koja odražava istinsko slavlje ukrajinske kulture - rekla je ona, pa dodala:

- Strani posetioci redovno navode naše zavidne muzičke akreditive kao razlog za dolazak ovde. Dodajte tome naš OVO Hidro (14.000 mesta), koji je konstantno rangiran u pet najboljih svetskih arena za zabavu, i našu čuveno toplu dobrodošlicu zbog kojeg će nas evrovizijska zajednica i svet dugo pamtiti.

Profimedia
Evrovizija

Pobednica Evrovizije 1969. Lulu rekla je da navija za svoj grad.

Organizatori će sada opet razmotriti kandidaturu Glazgova i ostalih gradova, a pobednički grad će biti otkriven na jesen, dok će takmičenje za Pesmu Evrovizije 2023. biti održano u maju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike