Sada je i zvanično potvrđeno: Evrovizija će se sledeće godine održati u Velikoj Britaniji

25.07.2022

11:48

0

Autor: Marija Mitić

Iako je Ukrajina pobednik Evrosonga 2022. godine, naredno takmičenje se neće održati u ovoj zemlji zbog ratnog stanja u kojem se nalazi

Sada je i zvanično potvrđeno: Evrovizija će se sledeće godine održati u Velikoj Britaniji
profimedia-0657044923 - Copyright Profimedia

Mesecima unazad se spekuliše o tome da se naredna Evrovizija neće održati u Ukrajini, zbog ratnog stanja u ovoj zemlji. Sada je Evropska radiodifuzna unija (EBU) zvanično saopštila da će se poznato muzičko takmičenje definitivno održati u Velikoj Britaniji, zemlji koja je osvojila drugo mesto na ovogodišnjem Eurosongu.

EBU je otvorila pregovore sa BBC-jem, a još uvek se ne zna koji grad će biti domaćin. Postoje velike šanse da se Evrovizija 2023. održi u Glazgovu ili Mančesteru, ali će svakako svi gradovi koji su u opticaju morati da prođu kroz postupak nadmetanja i da pri tome imaju sve što je neophodno za ovu veliku manifestaciju, poput odgovarajućih objekata.

Inače, pre nekoliko meseci organizatori "Pesme za Evroviziju" saopštili su da nisu ispunjeni uslovi da ono bude održano u zemlji odakle je ovogodišnji pobednik, odnosno u Ukrajini.

Wikipedia
 

Kako su saopštili iz Evropske radiodifuzne unije tada, bilo je razgovora sa ukrajinskom televizijom UA:PBC o tome kako bi se moglo održati takmičenje u ovoj zemlji. Međutim, nakon što su urađena istraživanja, zaključeno je da nema mogućnosti da se Evrovizija tamo održi iz bezbednosnih razloga.

- Iako je tradicija da pobednik Evrovizije bude domaćin naredne godine, nakon što smo obavili istraživanje zasnovano na različitim kriterijumima, zaključili smo da nije moguće takmičenje održati u Ukrajini.

Profimedia
 

- Evrovizija je jedna od najkompleksnijih TV produkcija, sa hiljadama ljudi koji rade na takmičenju, ali i prisustvuju, a za sam događaj potrebno je 12 meseci da se pripremi - napisali su, između ostalog, u saopštenju

Podsetimo, na Eurosongu održanom u maju 2022. u Italiji pobedila je ukrajinska grupa "Kalush Orchestra" sa pesmom "Stefania".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike