Miloš Timotijević je dve godine posećivao psihoterapeuta: Da ne bih pukao, potražio sam stručnu pomoć

10.08.2022

11:11

1

Zbog situacije sa pandemijom nije radio, pa je ispričao kako je sve uticalo na njega

Miloš Timotijević je dve godine posećivao psihoterapeuta: Da ne bih pukao, potražio sam stručnu pomoć
vlaznost_kzn_25022016_11 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Kada je pre dve godine čitav svet bio u karantinu, na samom početku pandemije koronavirusa, mnogi umetnici teško su se nosili sa činjenicom da im je onemogućeno da rade svoj posao, a jedan od njih bio je i Miloš Timotijević.

On je priznao da je tada odlučio da potraži stručnu pomoć, te je za magazin Gloria ispričao koji su to razlozi bili.

- U početku nisam osećao tu vrstu pritiska, ali se on s vremenom pojačavao i krenuo "da me radi". Inače, nisam čovek koji voli da se izoluje, osim ako mi nije neophodan mir pa to uradim svesno. Zabrane koje smo imali tokom lokdauna bile su stvarno strašne, nisam mogao ništa da radim, a pošto sam slobodan umetnik, to je pritisak i teskobu dodatno pojačalo.

Miloš Timotijević Promo/Zoran Kompar
Miloš Timotijević

Kad se sve nagomilalo, da ne bih pukao, odlučio sam da poslušam savete prijatelja i potražim stručnu pomoć. Intenzivno sam odlazio na terapije dve godine. Sada to činim periodično, kad osetim potrebu. Zanimljivo je da terapije ne mogu da budu kontraproduktivne, one samo ne moraju da budu produktivne. To zavisi od vas i vaše želje da uradite za sebe nešto dobro. Ako imate istinsku želju, pomoći će vam, a ako je nemate, verovatno ćete samo gubiti vreme - ispričao je Timotijević.

Pored odlazaka na seanse, glumac se opušta u vožnji automobilom, uz omiljenu muziku.

- Možda najteži deo našeg posla jeste da ulogu ne poneseš kući. Reset posle predstave je veoma bitan, ali je često teško vratiti se samom sebi. Ponekad mi je potrebno da se posle jakih, dinamičnih uloga, posebno kad su u pitanju negativci, vozim po gradu sat-dva i glasno slušam muziku kako bih se očistio i došao kući normalan - priznao je umetnik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike