Ovako je Bojana Ordinačev odlučila da sinu da ovo staro srpsko ime: I partner joj se najpre čudio, pa se navikao!

05.08.2022

16:58

2

Sada ne mogu ni da zamisle da je bilo koje drugo u pitanju

Ovako je Bojana Ordinačev odlučila da sinu da ovo staro srpsko ime: I partner joj se najpre čudio, pa se navikao!
Bojana Ordinačev ATAImages/Antonio Ahel - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Bojana Ordinačev se u 40. godini ostvarila u ulozi majke pa je mesecima otad, pored partnera, vešto skrivala i ime svog naslednika. Glumica je, međutim, za „Hello" sada ispričala kako se odlučila za staro srpsko ime, koje je i njenom izabranku najpre bilo čudno.

Generalno, bila se susretala s pitanjima - zašto baš to, pa je objasnila kako se s time izborila.

- Kada smo moj partner i ja saznali da ćemo postati roditelji, dogovorili smo se da on bira ime za devojčicu, a ja za dečaka. Ne znam zašto, ali on je bio uveren da ćemo dobiti ćerku, pa je računao da će smisliti ime. Međutim, stigao je dečak. (smeh) - počela je Bojana svoju priču, pa nastavila:

- Prvo moja mama, a zatim i svi koji me poznaju, pitali su: „Otkud ti to Najda?" Nisam znala šta da odgovorim, jer ni sama ne znam kako mi se stvorilo u mislima. Kad sam ga ukucala, saznala sam da je to staro srpsko ime koje se više ne daje, ali je uglavnom pominjano - Najdan. Kasnije smo se setili da je Najda nadimak pevača grupe „Smak", što nam je super zvučalo.

Ubrzo ni ona, a ni njen izabranik, nisu bili u stanju da zamisle da im mezimac nosi bilo koje drugo ime.

- Prvo mu je bilo čudno, ali se i njemu dopalo. Jeste neobično, ali nama odavno nije. Sada ne bismo mogli da zamislimo da se Najda drugačije zove. U početku me je nerviralo što me je većina ljudi pitala šta ime znači. U nekom trenutku počela sam ja njih da pitam: „A šta znači Marko ili Miloš?" Ta imena „znače" isto koliko i Najda, samo smo ih više puta čuli, pa nam zvuče obično - zaključila je ona za pomenute medije.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike