Isak ima igraonicu kod kuće: Stoni tenis „razbija", na rekete davao i po 200 evra, a ovo je razlog što nije otišao u profesionalce!

05.08.2022

16:14

0

Sa društvom bi igrao po pet, šest sati dnevno, ali uvek je znao da to nije i njegov životni poziv

Isak ima igraonicu kod kuće: Stoni tenis „razbija", na rekete davao i po 200 evra, a ovo je razlog što nije otišao u profesionalce!
Isak Šabanović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nekadašnji takmičar „Zvezda Granda", Isak Šabanović, kao mali je pored pevanja imao još jednu veliku ljubav. To je bio stoni tenis, koji bi s prijateljima igrao i po čitav dan.

Kod kuće u Bijelom Polju ima igraonicu, a svojevremeno je i trenirao ovaj sport. Ipak, želja za scenom i publikom je bila uvek jača.

- Od 14, 15 godina igram stoni tenis, imamo igraonicu u kući, dobar sam i u pikadu, kriketu i malo u bilijaru. Sve imamo kod kuće. Napravili smo igraonicu davno, tako sam počeo da treniram stoni tenis, pa sam počeo sve druge igre da igram. Ostajali bismo i po pet, šest sati dnevno, dok ne popadamo. Bio sam uvek zlatna sredina, bilo je i boljih i gorih od mene, ali i dan danas mnogo dobro igram. Zaluđen sam igricama - istakao je Isak, piše „Blic", a pevač nastavlja o brojnim turnirima koje je nekada organizovao s društvom, pa tako provodio vreme.

- Društvo je uvek dolazilo. Stalno smo pravili turnire. Bilo je jako zabavno. U kriketu sam osvojio dva, tri turnira od deset. Otvorili smo igraonicu da svi mogu da dođu, zarađivali smo od toga. Imamo i dan danas to, ali ne držimo mi, već drugi čovek - objasnio je, te dodao kako je imao šansu da ode u profesionalce.

- Kupovi Crne Gore se igraju u mojoj kući. Čovek što sada to drži, on je profesionalac u bilijaru. Zvali su me da igram sa njima, ali nikada nisam znao da crtam te kugle, ja sam onaj što udari, pa gde upadne. Kada su kupovi, uvek prvi odigram i prvi ispadnem, merak mi je da se pojavim. Svi znaju da mi je merak, radi aplauza... To mi je uvek bilo zanimljivo, ali nisam želeo time da se bavim. Više volim publiku, pa sam se bavio i glumom pre pevanja. To je moj život - iskren je on.

Roker je nekada ulagao puno novca u opremu za ovaj sport.

- Imao sam nekoliko dobrih reketa od 100, 200 evra i strelice za pikado, bio sam zaluđen, sada više nemam - istakao je Isak, koji priznaje da je pomalo sujeveran:

- Uvek sam morao da imam sat i prsten na ruci, malo sam sujeveran, pogotovo kada se igra pikado. Kada nađem neku paru, uvek je čuvam. Jednu minđušu nosim deset godina, ne skidam je ni kada spavam - rekao je pevač kroz smeh, te se osvrnuo na česte upale zbog višesatnog igranja... Povređivao se jesam dosta, ne zbog držanja reketa, boleo je i zglob, ali uhvati te i upala kao da trčiš. I dan danas kada igram, provedem dva sata, kao da sam bio u teretani mesec dana, toliko me boli jer se ne odvajam od mikrofona - našalio se Isak, koji u Beogradu nema profesionalnu opremu kao što je imao u Crnoj Gori.

Isak Šabanović, Antonio Ahel/ATAImages
 

- Nemam toliki stan u Beogradu, da bih postavio sto za stoni tenis. Idem sa društvom u igraonicu kad god imam slobodnog vremena. Inače, stan nije moj, još ga iznajmljujem, malo mi fali da bih skupio za svoje - naglasio je Isak i nastavio:

- Nedostaje mi ta ekipa, u Beogradu je malo jača ekipa, pa se malo više trudim da ih dobijem, ali sam opet među boljima. Uglavnom ovde igramo stoni tenis i pijemo pivo, pa niko nema veze sa vezom.

Za vreme karantina je, inače, provodio i do deset sati za kompjuterom i to ujutru nakon nastupa.

- Najviše sam igrao u doba korone, oko deset sati, ali kompjuter, a tenisa tri, četiri sata. Igrice me opuštaju, dođem sa svirke u pet ujutru i igram do osam, devet i onda zaspim. Da sam se snimao kako igram, bio bih milioner - zaključio je on.

Isak Šabanović, Antonio Ahel/ATAImages
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike