Optužbe za seksualno nasilje ga mnogo koštaju: Kevin Spejsi producentima "Kuće od karata" mora da plati 31 milion dolara

05.08.2022

08:02

0

Kompanija MRC je tužila glumca jer tvrde da su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod

Optužbe za seksualno nasilje ga mnogo koštaju: Kevin Spejsi producentima "Kuće od karata" mora da plati 31 milion dolara
Kevin Spejsi - Copyright Profimedia

Glumac Kevin Spejsi (62), dobitnik dva Oskara, moraće da plati gotovo 31 milion dolara producentskoj kući MRC koja ga je 2017. godine otpustila sa seta serije "Kuća od karata", zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD-u nakon što je odbijena njegova žalba.

Iz MRC-a su tužili Spejsija jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija koja se bavila političkim spletkama u Vašingtonu.

Pre pet godina Spejsijeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali da menjaju radnju šeste sezone "Kuće od karata".

Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši kako je Spejsi svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na šta se glumac žalio, ali ta žalba je odbijena.

Profimedia
Kevin Spejsi

Spejsi je u Britaniji optužen za pet kaznenih dela koja su se dogodila između 2005. i 2013. godine - četiri tačke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Prošlog meseca dogovoreno je da će se suđenje održati 6. juna sledeće godine.

U seriji "Kuća od karata" tumačio je lik beskrupuloznog političara Frenka Andervuda.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike