Spejsi došao u Hrvatsku! Posle optužbi za seksualno zlostavljanje, pa kaucije, vreme je za - godišnji odmor? (VIDEO)

30.06.2022

16:44

0

Britanski mediji bruje kako se glumac vraća pred kamere, međutim, on bi samo malo da predahne

Spejsi došao u Hrvatsku! Posle optužbi za seksualno zlostavljanje, pa kaucije, vreme je za - godišnji odmor? (VIDEO)
Kevin Spejsi - Copyright Profimedia

Glumac Kevin Spejsi doputovao je u Hrvatsku i to na godišnji odmor. Posle velike drame zbog koje je završio i pred zakonom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje dobio bezuslovnu kauciju britanskog suda. Malo zatim, spakovao je kofere i krenuo na put koji je tamošnju štampu svakako podigao na noge.

Kevin Spejsi Profimedia
 

Britanski mediji, naime, tvrde da je razlog njegovog dolaska snimanje nove dokumentarne serije. Međutim, prema rečima režisera Jakova Sedlara za „24sata.hr", to je daleko od istine. Kao ponovo njegov domaćin, rekao je:

- Upravo smo na ručku.

Posle kraće pauze, nastavio je:

- Kakva serija? On je došao na godišnji odmor. Da se odmara i uživa.

Spejsi će u Hrvatskoj biti do srede ujutru. Do sada, skoknuo je i do Brača.

On je snimljen prvi put otkako se pojavio na sudu u Londonu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca. Sud mu je, podsetimo, odredio bezuslovnu kauciju, pa je slobodan da putuje gde god hoće.

Ranije je takođe bio u poseti našem komšiluku - kada je snimao „Bilo jednom u Hrvatskoj", pomenutog reditelja. Važio je za jednu od najvećih zvezda, sve dok se nije povukao pre oko pet godina, kada su i isplivale prve optužbe na njegovo ime. Tada, javno je progovorio i o tome kako je u stvari gej, samo da bi se našao na još jednom stubu srama, navodno - „pokušavajući da ublaži negativan publicitet koje su optužbe stvorile".

Doživotna robija?

U novembru 2017. godine londonsko pozorište „Old Vik" (čiji je bio pokrovitelj i direktor jedno vreme), saopštilo da je od 20 muškaraca stiglo 20 odvojenih tužbi za Spejsijevo neprimereno ponašanje. Reč je o muškarcima koji su sa glumcem bili u kontaktu u pozorištu ili vezano za njega, u periodu između 1995. i 2013.

- Gospodin Spejsi snažno odbacuje sve optužbe u tom slučaju - rekao je njegov advokat Patrik Gibs sudu.

Ako bude proglašen krivim za seksualni napad preti mu šest meseci zatvora i novčana kazna, ali drugo delo odnosa bez pristanka moglo bi dovesti i do kazne doživotnog zatvora.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike