Ponovo uhapšen pljačkaš koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage: Posle pet meseci slobode - obrt na sudu

04.08.2022

10:46

0

Čovek koji se brinuo o pevačicinim ljubimcima, izgubio je deo pluća

Ponovo uhapšen pljačkaš koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage: Posle pet meseci slobode - obrt na sudu
profimedia-0431516520 - Copyright Profimedia

Džejms Hauard Džekson, osumnjičeni koji je greškom pušten iz zatvora u okrugu Los Anđelesa zbog sumnje da je upucao šetača pasa Lejdi Gage i ukrao njene francuske buldoge, opet je iza rešetaka.

Iako je prošlo pet meseci kako je pušten na slobodu, u sredu je ponovo uhapšen dok je čekao suđenje, navodi se u saopštenju šerifskog odeljenja Los Anđelesa.

Džekson je bio jedna od pet osoba uhapšenih u vezi sa napadom 24. februara 2021. u Holivudu, na čoveka koji je bio zadužen da se brine o psima Lejdi Gage. Prošlog meseca, američka služba maršala objavila je nagradu do 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Profimedia
Lejdi Gaga

Džeksonovo hapšenje se dogodilo pošto se jedan od trojice optuženih u ovom slučaju izjasnio da ne osporava pljačku drugog stepena.

Tužioci su rekli da su se Džekson i još dva navodna člana bande vozili okolo tražeći skupe francuske buldoge za krađu, a zatim uočili, opljačkali i teško ranili Rajana Fišera dok je šetao pse Lejdi Gage u blizini Bulevara Sanset. Fišer je bio sa tri psa pop zvezde, Azijom, Kojijem i Gustavom.

Tokom nasilne borbe, Fišer je savladan, a zatim upucan u napadu koji je snimila kamera na vratima obližnje kuće.

Video je usnimio Fišera kako viče: „O, moj Bože! Upucan sam!" i "Pomozi mi!" i „Krvarim iz grudi!“, te je izgubio deo pluća.

Profimedia
Lejdi Gaga

Pse pop zvezde vratila je dva dana kasnije žena koja je tvrdila da ih je našla vezane za stub i pitala Lejdi Gagu za nagradu od 500.000 dolara ako psi budu vraćeni. Žena je optužena da je primila ukradenu imovinu, a otac drugog osumnjičenog da mu je pomogao da izbegne hapšenje.

Džekson je već bio optužen za napad i izjasnio se da nije kriv kada je kancelarija okružnog tužioca podigla zamenjujuću optužnicu koja ga tereti za pokušaj ubistva, zaveru da se počini pljačka i napad poluautomatskim vatrenim oružjem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike