Napadač šetača pasa Lejdi Gage greškom pušten iz zatvora! „Živim u strahu!"

10.04.2022

06:00

0

Autor: Marija Mitić

Tada ranjeni Rajan Fišer je takođe i pohvalio slavnu pevačicu za podršku koju mu je pružila nakon pucnjave i tokom oporavka

Napadač šetača pasa Lejdi Gage greškom pušten iz zatvora! „Živim u strahu!"
profimedia-0669466331 - Copyright Profimedia

Krajem februara prošle godine, Lejdi Gagi su oteti njeni kućni ljubimci za koje je bila veoma vezana. Prilikom krađe, šetač pasa i pevačicin prijatelj Rajan Fišer je ranjen, a potom je uhapšeno troje napadača, među kojima je i glavni odgovorni, Džejms Hauard Džekson, koji je sada pušten iz zatvora. 

Navodilo se da je Džekson greškom upucao Fišera, koji je sada "duboko zabrinut" jer je njegov napadač ponovo na slobodi.

 - Tražim da se gospodin Džekson preda vlastima, kako bi se rešavanje zločina počinjenog nada mnom odvijalo svojim tokom, kakav god ishod sudovi odredili da bude. Hvala svima koji me podržavaju tokom ovog vremena - kaže Fišer i poziva čoveka optuženog da ga je upucao prošle godine da se preda nakon što je greškom pušten iz zatvora.

Rajan Fišer je u objavi na Instagramu rekao i da je „duboko zabrinut" nakon što je  Džekson pušten u sredu „zbog administrativne greške".

- Iako sam duboko zabrinut zbog događaja koji su doveli do njegovog oslobađanja, uveren sam da će organi za sprovođenje zakona ispraviti grešku - napisao je Fišer.

 

 

Biro za velike zločine odeljenja šerifa Los Anđelesa objavio je prethodno da je Džekson „slučajno" oslobođen, nakon što je optužen da je pucao na Fišera 24. februara 2021. dok je šetao Gagina tri francuska buldoga.

 - Istraga se nastavlja i Biro za velike zločine LA-a aktivno radi na vraćanju gospodina Džeksona u pritvor - navodi se u saopštenju.

Nakon što je upucao Fišera, Džekson i još dvojica osumnjičenih pobegli su u automobilu sa dva psa, Kojim i Gustavom, a psi su dva dana kasnije vraćeni policiji.

Profimedia/Nicola Marfisi/AGF/SIPA
Lejdi Gaga

Fišer je takođe pohvalio Gagu za podršku koju mu je pružila nakon pucnjave i tokom oporavka.

 - Toliko mi je pomogla. Ona mi je bila prijatelj i nakon što sam napadnut, moja porodica je proterana avionom, a meni su dovezli traumoterapeuti i mesecima sam ostao u njenoj kući dok su me prijatelji tešili i obezbeđenje je bilo oko mene.

Ubrzo nakon pucnjave, Gaga je objavila izjavu u kojoj je Fišera nazvala „herojem".

Podsetimo, Rajana Fišera su napadači presreli nasred ulice dok je šetao pse, prilikom čega je i upucan, a tu priliku su razbojnici iskoristili kako bi ukrali dva buldoga američke pevačice, a sve ovo su zabeležile i sigurnosne kamere.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike