Miljana Kulić nije jedina: Brojne zvezde su smanjivale želudac da bi smršale, jedna zamalo umrla zbog komplikacija

01.08.2022

12:00

0

Smatrali su da je ovo najbolja metoda kojom će izgubiti višak kilograma, a u isto vreme srediti zdravstvene probleme koji su time prouzrokovani

Miljana Kulić nije jedina: Brojne zvezde su smanjivale želudac da bi smršale, jedna zamalo umrla zbog komplikacija
mrsavi copy - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Poznata rijaliti zvezda Miljana Kulić podvrgla se sve popularnijoj operaciji želuca, kako bi se rešila viška kilograma. Međutim, nekoliko dana kasnije njoj se zdravstveno stanje pogoršalo, te je završila u Urgentnom centru u Nišu, gde se lekari bore za njen život. 

Mnogi su bili šokirani saznanjem šta se Kulićevoj desilo, ali Miljana nije jedina javna ličnost koja je na ovaj način želela da brzo i lako smrša.

Darko Lazić

Među prvima koji su pokrenuli ovaj trend, barem javno, bio je pevač Darko Lazić. Nakon saobraćajne nezgode koju je doživeo u oktobru 2018. godine, on je proveo sedam meseci u kolicima, a računa o ishrani nije vodio. 

Potom je krenuo da nastupa, ali stil života nije promenio, što se odrazilo na njegovo zdravlje i izgled. Jedino što je mogao bilo je da se podvrgne ovoj operaciji.

- Najbolje i najefikasnije rešenje je bila upravo operacija. Kada sam izašao iz bolnice, prvih pet, šest dana kao da imaš upale mišića u stomaku. Ugojio sam se jer sam bio sedam meseci u kolicima, fizička aktivnost je bila nula, nije da nisam jeo, jeo sam, nisam se ugojio od vazduha, ali sam jeo manje - rekao je pevač, koji je posle operacije smršao čak 109 kilograma.

ATAImages/ A.A.
Darko Lazić

Zbog uspeha koji je on postigao posle operacije, njegov otac Milan želeo je isto da uradi. On se pred kraj 2020. godine podvrgao operaciji želuca kod istog doktora koji je operisao Darka.

Međutim, neočekivano su se dogodile komplikacije koje su dovele do toga da pevačev otac bude u komi nekoliko dana i da se bori za život. Nažalost, nikakvog pomaka nije bilo, a sam Darko je izjavljivao tada da je svestan da postoji mogućnost da se njegov otac neće izvući iako je, kako je tvrdio, bio zdrav čovek.

Posle nekoliko dana, Milan Lazić je preminuo.

Dejan Milićević

Poznati fotograf Dejan Milićević je pre skoro tri godine rešio da operiše želudac, kako bi uspeo da sredi problem sa viškom kilograma koji je imao preko tri decenije. On je za nekoliko nedelja skinuo 20 kilograma, a nije imao želju da preteruje.

Kako kaže, kada je izgubio 50 kilograma, osećao je da mu je to previše.

- Mnogo mi je bilo upalo lice. Jednostavno, ja želim da budem krupniji čovek, ali ne želim da budem osušeni leš, znači ne želim da izgledam bolesno - iskreno je objasnio, pa nastavio:

ATAImages/ Antonio Ahel
Dejan Milićević

- Bio sam jedan, mogu slobodno da kažem, bolestan čovek koji je želeo da pronađe, da kažem, tu svoju sreću da ozdravi i da smanji svoj broj kilograma. Beskrajna lutanja po nutricionistima, po teretanama... Ja sam 30 godina pokušavao da skinem kilograme, to nije nešto da sam se ja nagojio preko noći. Ja već 30 godina vučem taj višak kilograma, to je "never ending stori", to stvarno je jedan bumerang - priznao je fotograf.

Fotograf je priznao da sebi dozvoljava da jede sve, ponekad i pretera, ali da su porcije i količine mnogo manje nego što je to ranije bilo, te zato jede više puta na dan.

Indira Aradinović Indi

Indi je takođe pre dve godine rešila da svoju kilažu reguliše ovom operacijom. Međutim, ona je doživela isto kroz šta prolazi sada Miljana Kulić, nakon komplikacija koje su joj se dogodile.

- Ja sam htela da brzo i lako rešim svoj problem tako što ću otići pod nož i, nažalost, desilo se da je od prve operacije krenulo sve onako komplikovano. Prošla sam jedan ozbiljan vid borbe za život. Svaka hirurška operacija nosi svoje posledice i opasnost, ja spadam u najkomplikovaniju situaciju, koja se meni desila... Desila se povreda pankreasa - pričala je Indi nekoliko meseci posle operacije, pa nastavila:

- Pankreas, svi znamo da je najvažniji organ, da je najviše potreban... On je počeo da pravi problem u organizmu, da kači slezinu koja se upalila i koja se tokom druge operacije morala odstraniti. Dakle, ja nemam jedan organ više u sebi! Što se želuca tiče, nemam više sliv želuca, nego kombinaciju sliva i bajpasa... a bajpas rade samo ljudi koji su ekstremno ugojeni i kojima ekstremno treba da skidaju kilograme, tako da je važno samo bilo da se ja spasim u tom momentu.

Antonio Ahel/ATAImages
Indira Aradinović Indi

Ona je prebačena iz jedne bolnice u drugu, a mesec dana je praktično živela na infuzijama.

- Posle te druge operacije počeo je moj pakao sa zdravljem. To je iza mene, ali tad, u tom momentu, uopšte mi nije bilo lako. Sad je sve u redu. Bila je u opciji i treća operacija, zato je bilo toliko alarmantno. Ja sam prebačena iz druge bolnice u treću, gde mi je spašena pankreasna cista koja je curela - govorila je peavčica i nastavila:

- Mesec dana nisam mogla da unesem ni dva decilitra vode, sve sam povratila, samo sam bila na infuzijama. Ozbiljnu sam opomenu prošla. Sve je iza mene, sve je okej, mogu da nastavim da živim normalno - da se hranim zdravo...- pričala je Indi, pa priznala da njen život više nikada neće biti kao nekada.

Posle operacije, Indi jeste skinula višak kilograma, ali do kraja života će morati da vodi računa o tome šta jede i da prima propisanu terapiju.

Ana Nikolić

Pevačica je posle porođaja godinama kuburila sa viškom kilograma. No, iako nikada nije htela to javno da prizna, posalo se o tome da se podvrgla medicinskom zahvatu koji se stručno zove "crevasti želudac". 

Kako je tvrdio izvor, njoj je trebalo brzo i radikalno rešenje, a navodno je operaciju odradila u Podgorici, gde su je testirali i zaključili da je najbolje rešenje za nju upravo ovo. 

Instagram printscreen/ananikolicofficial
Ana Nikolić

Ana nikada nije priznala da se podvrgla ovom zahvatu, te je tvrdila da je vežbanje i zdrava ishrana pomoglo tome da se reši viška kilograma.

Krstinja Todorović

Zvezda "Granda" je od prvog pojavljivanja na sceni ovog takmičenja privukla pažnju, kako svojim pevanjem, tako i izgledom. Žiri je hvalio Krstinjin talenat, ali su bili izričiti u tome da mora da smrša. I ona je u tome bila istrajna.

No, da bi poradila na gubljenju kilograma, ona je otišla na operaciju želuca, a do sada je smršala preko 90 kilograma. Kao nagradu za to što je uspešno izgubila kilograme, Saša Popović joj je platio operaciju uklanjanja viška kože, kojoj se podvrgla zimus. 

Instagram printscreen/krstinja_official
Krstinja Todorović

Danas ona objavljuje i provokativne fotografije u kupaćem kostimu, te privlači pažnju muškaraca, što joj očigledno i prija, s obzirom na to da se nedugo posle druge operacije razvela.

Aneta Ivanović

Voditeljka Aneta Ivanović dvadeset godina vodila je bitku sa kilogramima, a borbu je okončala onda kada je otišla na hirušku intervenciju smanjivanja želuca. 

Probala je sve, od tableta za mršavanje, preko dijeta, veštačke hrane iz kesica, do brojnih treninga. Onda je rešila da se podvrgne ovoj operaciji, te potom za javnost govorila o tome kako je izgledala čitava procedura, kao i zbog čega je odlučila da ode pod nož.

Printskrin/ Prva TV
Aneta Ivanović

- Od operacije i u narednih šest meseci skinula sam trideset kilograma. Nije to naivna operacija, ozbiljan hiruški zahvat je u pitanju. Nisam se plašila, jedva sam čekala da se to desi. Jedan dan se boravi u bolnici, nedelju dana je teško da se privikneš na sve to. Dobiješ tačna uputstva, šta i koliko smeš da uzimaš - otkrila je voditeljka.

Sloba Vasić

Pevač je želeo da operiše želudac, ali su mu rekli tada da to nije izvodljivo. Tako je na kraju imao zahvat postavljanja balona koji je trebalo da mu zatvori jedan deo želuca, međutim, ni time Sloba nije bio zadovoljan.

24sedam/M.G.
Sloba Vasič

Kako je rekao, njegov želudac je "elastičan" pa se ispostavilo da takav zahvat nije za njega. On je smršao određen broj kilograma, a nadalje će se truditi da redukuje ishranu i redovno vežba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike