Miljana Kulić u veštačkoj komi! Ugrožen joj život nakon operacije želuca, njena majka otkrila šta joj je sad najpotrebnije

01.08.2022

07:56

1

Autor: Marija Mitić

Lekari se bore za život rijaliti učesnice

Miljana Kulić u veštačkoj komi! Ugrožen joj život nakon operacije želuca, njena majka otkrila šta joj je sad najpotrebnije
miljana_kulic_banjica_30052022_0027 - Copyright ATAImages/ A.A.

Poznata rijaliti učesnica Miljana Kulić u teškom je stanju nakon što su joj se dogodile komplikacije zbog operacije smanjenje želuca koju je obavila u Turskoj. Ona se od subote, 30.jula nalazi na intenzivnoj nezi Urgentnog centra u Nišu, u veštačkoj komi, a kako prenose domaći mediji, lekari joj se bore za život.

Miljanini roditelji Siniša i Marija kroz suze su progovorili o njenom stanju i za sve krive lekare u Turskoj koji su joj prethodnih dana obavili operaciju smanjenja želuca, u cilju mršavljenja.

- Za sve su krivi lekari u Turskoj, oni su joj oštetili slezinu prilikom operacije smanjenja želuca. Miljana je prekjuče dobila ozbiljne bolove i hitno je primljena u Urgentni centar u Nišu. Lekari su nam rekli da joj je pukla slezina! Miljana je odmah u subotu operisana u Nišu i taj organ joj je izvađen. Izgubila je dva i po litra krvi, operacija je trajala satima... - priča Siniša i dodaje da se Miljana suočava sa još komplikacija:

ATAImages/ A.A.
Miljana Kulić

- Došlo je do zgrušavanja krvi i napravili su joj se trombovi. Lekari joj daju "fraksiparin" kako bi joj razbili trombove, koji mogu da budu opasni po život. Posle operacije stavljena je u veštačku komu, iz koje se probudila u nedelju ujutru. Sada je priključena na aparate, pod sedativima je i još nije svesna...

Miljanina majka Marija jedva govori od stresa i brige.

- Samo da mi dete bude dobro, pa ćemo pričati o svemu. Stalno sam sa doktorima na vezi. Izvadili su joj slezinu, imala je obilno krvarenje, mnogo trombova... Bila je pred sepsom... Ne spavamo od prekjuče jer joj je život bio ugrožen. Nadamo se da će se izvući - kaže Marija za Informer, a na pitanje da li će tužiti kliniku u Turskoj u kojoj je Miljana smanjila želudac odgovara:

- Zasad ne razmišljamo o tome...

Marija je takođe otkrila i da je sve vreme uz Miljanu koja je juče operisana i kojoj su lekari odstranili slezinu:

ATAImages/ A.A.
Miljana Kulić sa majkom

- U bolnici sam i čekam. Sve vreme sam uz nju, pustili su me da budem pored Miljane. Ona spava, a i dalje je neizvesno. Juče su joj dali 2,5 litre krvi, ali ne znam da li će biti potrebno još i da li imaju dovoljno - kaže Marija za Informer koja apeluje na sve koji su u prilici pošalju Miljani neophodne vitamine:

- Ono što nam je sada potrebno su vitamini američki B12 od 1000 mikrograma i D3 vitamin. Ali obavezano u kapima ili za infuziju. Najkvalitetniji su u Americi, ovde na našem tržištu su lošiji, a i iscrpljene su zalihe vitamina. To je ono što nam je hitno potrebno, pa ako može neko iz inostranstva da se javi i pošalje - kaže uznemirena Marija Kulić.

Inače, i pevačica Indi Aradinović prošla je kroz borbu za život nakon ove operacije, kada su joj lekari takođe izvadili slezinu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Indi

- Prošla sam pravi pakao, lekari su mi se borili za život mesec dana posle operacije. Zbog komplikacija sam ostala bez slezine, a pankreas mi ne radi kako treba. Više nikada neću biti zdrava kao što sam bila pre tog zahvata. Moraću da primam injekcije do kraja života - kaže pevačica za pomenuti portal i dodaje da je mislima uz Miljanu i da joj želi brz oporavak:

- Znam koliko joj je teško. Situacija nije nimalo naivna. Molim se Bogu da se izvuče, kao što sam i ja uspela. Verujem da hoće jer je jaka žena.

Podsetimo, Miljana je u Turskoj pre nedelju i po dana imala operaciju smanjenja želuca koja se po njenom dolasku u Srbiju iskomplikovala, te je rijaliti učesnica završila u Novom urgentom centru u Nišu gde su joj lekari odrstranili slezinu. Miljanu lekari drže u veštačkoj komi kako bi se što pre oporavila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike