Slike iz detinjstva naviru... Nikola Rokvić posetio rodni kraj svog oca, sve ga podseća na njega (FOTO)

28.07.2022

16:41

1

Autor: Marija Mitić

U ovoj kući je pevačev deda ubijen na njenom pragu

Slike iz detinjstva naviru... Nikola Rokvić posetio rodni kraj svog oca, sve ga podseća na njega (FOTO)
nikola - Copyright Printscreen Instagram/ Nikolarokvic

Pevač Nikola Rokvić posetio je svoj rodni kraj u kom je proveo najranije detinjstvo. Reč je o Bosanskom Petrovcu, gde je otputovao na dva dana, a gde je i njegov pokojni otac, pevač Marinko Rokvić odrastao, te ga ovi predeli vezuju i podsećaju na njega.

Nikola je o odlasku u rodni kraj pisao na društvenim mrežama, gde je sa fanovima podelio dirljive reči i zapažanja.

- Tamo kod najdaljih brda, gde sunce noću se krije, kuća je moja stara… Jako emotivna dva dana u Bosanskom Petrovcu u mom Koluniću, slike iz detinjstva se samo vraćaju... Drago, Bosa, Marinko, Slavica, Marko, Dujo, Dragana, Branka, Gliša, Osmo, Dane, Tiho, Niko, Mara, Ismet kao da su tu svi zajedno… Ova livada je za mene kao petogodišnjaka bila beskonačno prostranstvo! Osećao sam se kao da je ceo svet moj! Radost, ljubav, toplina i osmeh! I dalje verujem samo u to! Ništa drugo neću, jer ovde žive dobri ljudi! - napisao je pevač.

Printscreen Facebook/nikolarokvić
Objava Nikole Rokvića na Fejsbuku

Podsetimo, Marinko Rokvić je preminuo 6. novembra 2021. godine u Beogradu. Pevač je sahranjen u porodičnoj grobnici gde počiva i njegov otac Drago. Drago Rokvić nastradao je tokom rata u Bosni i Hercegovini, a njegov unuk Nikola svakog avgusta priseti se nemilog događaja i sa javnošću podeli potresne detalje iz života svog dede.

- Na današnji dan 1997. godine je sahranjen moj deda Drago Rokvić. Svako ko ga je poznavao, znao je kakva je gromada od čoveka bio. Sećam ga se, kroz maglu, vedar i nasmejan, ali čestoljut na nepravdu, u šali najviše na Tita. Čak mu je i uzrečica bila: 'Je*o te Tito!'… Davao je sve. Voleo je ljude, ne deleći ga po veri i naciji. A onda je došla ta užasna 1995. godina. Baka je uspela da prebegne u Beograd, usput se mimoišla sa dekom koji je otišao u Bosanski Petrovac i tu mu se gubi svaki trag. O dedi nismo znali ništa pune dve godine. Za dedu smo čuli 1997. godine kada su ga pronašli u zajedničkoj grobnici. Mučenički je stradao: Bio je mučen i na kraju mu je prerezan vrat. Telo mog dede, za te dve godine koliko je ležao u zemlji nije bilo trulo i ostalo je čitavo. Slava Bogu. Večna ti slava, tvoj Majkan - napisao je Nikola 2019. godine, a jednom prilikom je i Marinko Rokvić otvorio dušu i progovorio o nastradalom ocu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Nikola i Marinko Rokvić

- Najteži trenutak u životu mi je bio gubitak oca kada je Krajina pala. To se ne zaboravlja. Niko se nije nadao da će se to izdešavati. Igra sudbine. Otac nije hteo da ode sa svog ognjišta, imao je 75 godina, nije učestvovao u ratu, nikom ništa loše učinio, pomagao je svima. Ubijen je na kućnom pragu - rekao je tada Marinko u emisiji "Balkanskom ulicom".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike