Ovo niste znali o Sofiji Vergari: Preživela je rak, ima jednu od najvećih firmi za talente, a gluma joj nije bila ni nakraj pameti

28.07.2022

05:45

0

Ona je imala želju da se bavi drugim zanimanjem, koje nema veze sa javnim poslom

Ovo niste znali o Sofiji Vergari: Preživela je rak, ima jednu od najvećih firmi za talente, a gluma joj nije bila ni nakraj pameti
Copyright Profimedia

Sofija Margarita Vergara Vergara (da, u njenom punom imenu se dva puta piše Vergara), ili jednostavno - Sofija Vergara, možda je najpoznatija kolumbijsko-američka glumica u filmskoj industriji u svetu. Pored toga što radi kao glumica, ona je i producent, voditeljka i model. 

Glumica radi na svojoj karijeri već više od 25 godina i s razlogom može da kaže da je njeno ime institucija. Neverovatno je inteligentna, zabavna i lepa. Ona je jedna od onih žena koje su još atraktivnije što su starije. U nastavku teksta možete pročitati deset stvari o njenom životu i karijeri koje možda niste znali.

Sofija Vergara Profimedia
Sofija Vergara

10. Poreklo

Sofija je rođena 10. jula 1972. godine u veoma velikoj porodici u gradu Barankila u Kolumbiji. Ima petoro braće i sestra i mnogo rođaka. Iako je većinu svog života provela u Americi, i dalje sa sobom nosi svoju kolumbijsku kulturu i nikad ne zaboravlja korene, štaviše, veoma je ponosna na to odakle je potekla. Inače, Sofija nije jedina koja je postala poznata iz njenog grada - tu je i Šakira, a njih dve su dobre prijateljica.

9. Plan A

Kada je završila srednju školu, Vergara je upisala fakultet u Kolumbiji i studirala je stomatologiju. Njen plan je bio da bude zubarka i nikada nije planirala da postane glumica, sve dok jednog dana nije bila na plaži sa porodicom, kada ju je jedan agent zapazio.

Ubrzo posle toga dobila je reklamu za "Pepsi", ali je nastavila da studira još dve godine, kada je shvatila da ima priliku da bude model, te napustila školu kako bi se time bavila.

Sofija Vergara, Foto: Profimedia
Sofija Vergara

8. Mlada majka

Pored toga što je počela da stvara impresivnu karijeru kao model, ona se sa 18 godina udala za svog dečka iz srednje škole Hosea Gonzalesa. Godinu dana kasnije dobili su sina Manola. Međutim, kada je napunila 20, glumica je rešila da se raziđe od supruga i postala samohrana majka. On je krenuo stopama svoje majke i postao glumac.

Godine 2015. Sofija se ponovo udala i to za kolegu Džoa Manđanela, a mnogi smatraju da su oni jedan od najatraktivnijih parova danas. 

7. Bila i na Brodveju

Tek što je snimila pilot epizodu za seriju "Moderna porodica", koja ju je definitivno učinila prepoznatljivom u celom svetu, Sofija je 2009. godine debitovala i na Brodveju. Ona je igrala u čuvenom mjuziklu "Čikago", gde je morala da peva, a kritičari su isticali da je to radila dosta dobro.

6. Kontroverze

Godine 2009. počela je da se emituje serija "Moderna porodica", a mnogi su komentarisali ulogu koja je bila poverena Vergari. Glorija Pričet je bila lepa i zabavna latinoamerikanka koja je udata za dosta starijeg čoveka, a zbog toga su mnogi mislili da je njen lik stereotip svake žene njenog porekla.

Na sreću, Vergara je bila veoma glasna u tome da objasni da je njen lik bio baziran na snažnim ženama iz Kolumbije uz koje je rasla kao što su njena majka, tetke i sestre.

Profimedia
Sofija Vergara

5. Bila je narator čuvene serije

Serija "Očajne domaćice" bila je veliki hit u celom svetu, pa su mnoge strane produkcije snimale svoje adaptacije. Jedna od najuspešnijih nastala je u Kolumbiji i nazvana je "Amos de Casa Desesperados".

Izvršni producent serije bila je Sofija Vergara, ali ne samo to - ona je bila i narator!

4. Biznis

Pored toga što je radila kao glumica i model, ona je i ozbiljna poslovna žena. Uvek je imala osećaj za biznis tako da je stvorila svoju liniju nakita, nameštaja, odeće i donjeg veša.

3. Akcenat

Njen akcenat je bio veoma kritikovan zato što su mnogi smatrali da preteruje. Ali, to nije tačno. Njen glas jeste takav kakav jeste, kao i akcenat. 

Kako je istakla, možda je samo ponekad naglašavala akcenat zbog potrebe serije, ali je baza bila kompletno realna. 

Instagram printscreen/sofiavergara
Sofija Vergara

2. Preživela kancer

Vergara je 2000. godine bolovala od kancera tiroidne žlezde tokom cele godine, ali je to skrivala. Prvi put je progovorila o tome tek naredne godine, te izrazila da je situacija bila veoma teška. 

Do ovog dana, ona pije lekove za to, što joj pomaže da kontroliše svoj metabolizam i redovno vadi krv kako bi proverila da je sve u redu.

1. Bila je bogata i pre nego što je postala popularna

Pre nego što je postala svetski poznata, Vergara je shvatila da zajednica Latinoamerikanaca u Americi mora da ima bolje predstavnike. Zato je sa svojim menadžerom još 1994. godine osnovala kompaniju koja je danas jedna od najvećih kompanija za talente latinoameričkog porekla u zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike