Ispovest Divčeve ćerke! O prvom susretu sa Saveljićem posle skandala, vršnjačkom nasilju i poznatom ocu: Ostale su mi traume!

23.07.2022

07:59

0

Kada je ugledala Nišu u Crnoj Gori, napominje, nije joj bilo svejedno iako je njen momak sve vreme bio uz nju

Ispovest Divčeve ćerke! O prvom susretu sa Saveljićem posle skandala, vršnjačkom nasilju i poznatom ocu: Ostale su mi traume!
Niša Saveljić Petra Vlade Divac - Copyright MN Press Instagram/divaccp

Petra Divac, ćerka čuvenog Vlada Divca, otvorila je dušu pa u emotivnoj ispovesti progovorla o svom odrastanju, poteškoćama, te vršnjačkom nasilju koje je kao mlađa doživljavala. Takođe, osvrnula se i na dramu koju nema ko nije pratio s Nišom Savljevićem, poznanikom poznatog oca i fudbalerom.

Objasnivši kako je izgledao njihov prvi susret posle skandala, pišu jedni domaći mediji, naglasila je da su joj ostale traume za ceo život, kao i da smatra da pravda nikako nije zadovoljena - uzimajući u obzir da on nije snosio nikakve posledice.  

- Kada sam Nišu srela to leto u Crnoj Gori, iako je pored mene bio moj dečko, osetila sam veliki strah i neprijatnost. Želela sam da se odmah vratimo kući. Osetila sam da nije zadovoljena pravda jer nije snosio nikakve posledice za ponašanje, a meni su ostale traume za ceo život. Roditelji i porodica, kao i uvek, bili su mi najveća podrška - počela je Petra za „Republiku", pa dodala kako uspehom smatra ako je makar jednoj ženi ili devojci uspela da pomogne pošto je javno progovorila o zlostavljanju koje je doživela od Saveljića.

- Uspeh je pomoći i jednoj osobi ako je to moguće. Mojoj porodici se javilo i pisalo mnogo ljudi i reklo da su isto prolazili, imali sad 20 ili 60 godina, većina žena je na neki način jednom osetila nelagodnost od muškaraca. Smatram da je u Srbiji to i dalje tema koja se nije razvila i o kojoj će se prvo reći: „Ćuti" ili  „Nemoj, neko će da te čuje, to je sramota za našu porodicu" ili slično. Ja baš mislim suprotno - kaže ona i dodaje:

- Treba smoći snage i hrabrosti da kažeš tako nešto i priznaš šta se desilo, prvenstveno sebi, a onda i nekom drugom. Na engleskom ima izreka: „Ako vidiš nešto, reci nešto", odnosi se na razne situacije, ali konkretno u ovoj treba reći da se ne bi ponovilo nekome posle tebe od iste osobe. Možda bi se na taj način i muškarcima malo otvorili vidici, da se preispitaju da možda nesvesno, možda i svesno, nekoj devojci nanose strah, traumu ili slično. Uvek treba imati na umu da je i ona nečija ćerka, sestra...

Divčeva naslednica je zatim s knedlom u grlu progovorila o svemu sa čime se susretala kao tinejdžerka, kada su je pojedinci ismevali zato što je usvojena.

Trebalo mi je vremena

- Kada si u pubertetu, ne znaš ni sam kako se osećaš, a kamoli kad te neko ismeva ili se šali na vaš račun u vezi s nekim vašim problemima, nesigurnostima ili slično. U mom slučaju je bilo tako da su me deca u školi zadirkivala jer sam usvojena. Ne znam iz kog razloga niti ću to ikada saznati. Moja razredna je zvala moju mamu i rekla joj o čemu se radi, te me je mama tog dana, sećam se, malo ranije uzela iz škole - kazala je kroz suze, prisećajući se kako se nekada često pitala šta li je uradila pa joj tako grubo vraćaju.

- Pitala sam se da li sam ja njih nesvesno možda povredila, a da nisam znala? Tog dana, kad sam došla kući, svi su bili tu, mama, tata i braća. Oni su me utešili i rekli da to nije tako kako deca govore, da nesigurnosti projektuju na mene i da možda neki to nose iz kuće, a da i ne znaju šta znači. Negde duboko u sebi sam znala da nisam kriva za to što mi je rečeno, već da su pojedina deca oko mene bila nesigurna, te da su to radila da bi sebe podigla i ispala „kul". Dugo sam se posle ispitivala i pitala ko mi je pravi drug jer su neki iz moje okoline nastavili da se druže s tom istom grupom koja me je ismevala - rekla je Petra i dodala da je bilo situacija kada je ostajala sama u učionici, te da su joj tada pojedini prilazili i govorili da im je žao.

Mama ju je tešila i time „kako je pravi blagoslov podariti nekome dom i ljubav, te da je to jedino što je bitno".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

 

- Kako sam starija i iskusnija, bolje razumem njene reči i apsolutno se slažem. Svi imamo različite kapacitete za razne stvari, ali prihvatiti nekoga takav kakav je i želeti da mu pomogneš i primiš ga u kuću i pod svoje, pokažeš mu put jeste veliki blagoslov. Pokazati nekome šta znači biti čovek, pružiti mu bezuslovnu ljubav, pomoći mu... to je poseban osećaj, a kad neko vreme prođe i taj neko sagleda sve, ukapiraće poentu i osećati zahvalnost ceo život, kao što je sada osećam ja.

Tata Divac

Petru su mnogi pitali kako je to biti ćerka čuvenog Divca, a ona je na to imala samo jedan odgovor:

- To je često pitanje na koje imam jedan odgovor - da li je vama teško što ste vi ćerka vašeg oca? Imam jednog tatu i odrasla sam na način koji je malo drugačiji što se tiče materijalnih stvari, putovanja i svega od prosečne osobe. Ali mogu sigurno da kažem da sam isto dobijala lekcije kad pogrešim, da sam isto bila kažnjavana, kao i druga deca i da sam morala isto vaspitanje da prođem. Odnos koji imam s tatom i s našim prezimenom je takav da ga s ponosom nosim.

- Jedino što je možda „tegoba" jesu predrasude koje počinju nakon saznanja čija si ćerka, pa kad se desi da neko sedi s vama nekoliko sati i misli i kaže vam sve najbolje o vama, a onda vas pita za društvene mreže, nađe vas i kaže: „A ti si njegova ćerka" i odmah počinju predrasude samo zbog pet slova - zaključuje ona.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike