Osuđeni Marjanović nije autor samo Tanjinog najvećeg hita! Ovo su pesme koje je napisao: Sarađivao s Indi, Jami, Dinčom!

23.07.2022

09:25

0

Zoranu je izrečena kazna od 40 godina robije zbog ubistva supruge pevačice 2. aprila 2016. godine

Osuđeni Marjanović nije autor samo Tanjinog najvećeg hita! Ovo su pesme koje je napisao: Sarađivao s Indi, Jami, Dinčom!
Zoran Marjanović (1) - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pošto je 2. aprila 2016. godine objavljeno da je Jelena Krsmanović Marjanović ubijena na nasipu u Borči, njen suprug Zoran je brzo dospeo i sav fokus javnosti. Prethodnog dana - izrečena mu je kazna od 40 godina zatvora za ubistvo pevačice, a kako je agonija dugo trajala, mnogi su oni koji su zaboravili da je on, inače, kompozitor i aranžer.

On se više od dve decenije bavio produkcijom i autor je hitova „Zlatnik" koji izvodi Tanja Savić, „Digni me, pao sam" Milana Dinčića Dinče, „Bato, bre" Indire Indi Aradinović... Kao i mnogih drugih. Prema informacijama s „Biografije", takođe, sarađivao je i sa pokojnom suprugom, kojoj je komponovao, aranžirao i producirao brojne numere.

Među prvima na listi saradnika, međutim, nalazi se Anica Milenković. Komponovao joj je „Ovo mora da se zalije", „Ma ja je znam“ i „Žilet“ s albuma „Puštam te“ iz 2001. Otprilike u isto vreme je aranžirao numeru „Druga žena“ sa „Igraj nek’ je veselo“ folkerke Marine Živković.

Bekuta i „Beovizija"

Usledila je, zatim, nova saradnja s Anicom na pesmama „Što nisam muško“ i „Oprosti mi Bože“, koje su se našle na njenom albumu „Pile moje“. Marjanović je komponovao muziku za numere „Plavo, plavo“ i „Izaberi jedan dan“ („One stvari“ , Jasna Milenković Jami). Nakon toga je sarađivao s Anom Bekutom na pesmi „Sačuvaj mi mesto“ sa njenog albuma „Brojanica“ iz 2005. godine. Komponovao je i muziku za numeru „Konak“ sa kojom se takmičila na „Beoviziji“ 2006. godine.

Iste godine je Indi objavila CD na kom je svih deset pesama komponovao Marjanović, dok su tekstove pisali Marina Tucaković i Saša Milošević. Na tom albumu su bile numere „Na rate“, „Bela haljina“, „Pipni mi ruke“, „Relativno“ i druge. Komponovao je i pesmu „Bato bre“ sa kojom se Indi predstavila na „Grandovom“ festivalu, a koja je vrlo brzo postala veliki hit.

Usledila je nova saradnja sa Produkcijskom kućom „Grand“, konkretno sa njihovim mladim pevačem Milanom Dinčićem Dinčom, kome je komponovao singl „Digni me, pao sam“, na tekst Saše Miloševića. Pesma se našla na kompilacijskom CD-u „Nove Zvezde Granda“ iz 2007. godine. Komponovao je i aranžirao numeru „Afrika“ mlade pevačice Sandre Prodanović, koja je upravo po ovoj pesmi i stekla umetničko ime Sandra Afrika. Marjanović je aranžirao numeru „Zapjevaj mi pjesmu Bosansku“ sa kojom je Branka Sovrlić nastupila na Ilidžanskom festivalu 2008. godine. Tokom 2008. godine pojavilo se nekoliko pop-folk hitova koje je komponovao ili aranžirao Zoran.

Jadranka Barjaktarović, Katarina Živković...

Naime, Bane Mojićević je objavio album „Zlato moje“, na kome je tri pesme komponovao i aranžirao Zoran, a na nekoliko je pevao i prateće vokale. Komponovao je tri od osam pesama na albumu Tanje Savić iz 2008. godine. Pored naslovne pesme „Zlatnik“, koja je vrlo brzo osvojila publiku širom regiona, Marjanović je autor kompozicija „Crveno slovo“ i „Ulica“.

Sarađivao je i sa folk pevačem Bekijem Bekićem, koji je ceo album „Veliko srce“ snimio u njegovom studiju. Marjanović je aranžer naslovne numere i pesme „Čudna devojka“. Za mladu pevačicu Jadranku Barjaktarović je komponovao pesmu „Bedem“, sa njenog albuma „Krv sam tvoja“ iz 2009. godine. Marjanović je kompozitor i aranžer numere „Puk’o si na mene“, koja se našla na četvrtom CD-u pevačice Jelene Elene.

Za Katarinu Živković je napisao pesmu „Ako se rastanemo jednom“, a za Danijelu Vranić „Nemoj da me žalite“ sa kojima su se predstavile publici i žiriju na trećem „Axal Grand festivalu“, koji je održan 2010. godine. Usledila je saradnja sa Radom Manojlović, kojoj je komponovao muziku za pesmu „Vatromet“, sa njenog drugog CD-a „Marakana“, koji se u prodaji pojavio 2011. godine.

Za Ivana Kukolja Kukija je napisao numeru „Koštaš me“, a za Jadranku Barjaktarović „Dupla s čemerom“, sa kojima su nastupili na četvrtom „Axal Grand festivalu“.

Nada

Kako piše na pomenutom portalu, komponovao je pesmu „Nigde mosta, nigde ćuprije“ koju je otpevala Nada Topčagić, te napisao tekst, muziku i aranžman za numeru „Rođendan“, mlade „Zvezde Granda“ Mirjane Aleksić. Na tekst Marine Tucaković je komponovao muziku za pesmu „Znaš li“ mladog pevača Martina Ajdarevića. Numera se našla na njegovom prvom albumu pod nazivom „Takav je Bog“ u izdanju „City Records-a“. Nakon toga je za Borisa Stjepanovića komponovao i aranžirao pesmu „Potrošeno nije sve“, čiji tekst potpisuje Miodrag Ž. Ilić.

Usledila je nova saradnja sa Nadom Topčagić, čiji je rezultat pesma „Rađalo se, krstilo“, koja se našla na kompilacijskom CD-u „Grand Kolekcija 2014“. Iste godine je za Dejana Ćirkovića Ćiru i svoju suprugu Jelenu komponovao i aranžirao pesmu „Sele“, s albuma „Zimska kolekcija Grand hitova 2014“. Napisao je muziku i aranžman za singl „Čija si sreća nesrećo“ koju je Jelena objavila iste 2014. godine, kao i za singl „Amajlija“ Suzane Jovanović iz 2015. godine.

Komponovao je i aranžirao numeru „Ti i ja“ koju su Jelena Krsmanović Marjanović i Marko Gačić snimili iste godine. Autor je i Jelenine balade „Kaži anđele“ koju je objavila 2015. godine.

Jelena Marjanović, Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike