Životna priča najbogatije Srpkinje: Živela skromno, udajom stekla ogromno bogatstvo, a posle razvoda procvetala

17.07.2022

15:54

0

Slavica danas ima imovinu koja se procenjuje na oko 1,2 milijarde dolara

Životna priča najbogatije Srpkinje: Živela skromno, udajom stekla ogromno bogatstvo, a posle razvoda procvetala
Slavica Eklston - Copyright Profimedia

Životna priča Slavice Eklston, nekada Radić je prava bajka. Danas ima titulu najbogatije Srpkinje, a odrasla je u skromnoj porodici, radila od malih nogu, a udaja za nekadašnjeg šefa Formule 1 joj je donela enormno bogatstvo. 

Međutim, njena sreća nije ležala kraj Bernija Eklstona, a posle razvoda, tek je počela da stvara imperiju. Imovina koja se vodi na njeno ime procenjuje se na oko 1,2 milijarde dolara.

Profimedia
Slavica Eklston

 

Moda je Slavici početkom osamdesetih donela prvi novac.

Bila je modelsica, a tada je završila i na duplerici tadašnjeg magazina „Start”. Tako je otišla u Milano, gde je i radila kao manekenka za brojne klijente, uključujući i Armani. Dok je radila promotivni događaj Formule 1 za Armani 1982. godine u Monzi, tada dvadesetčetvorogodišnja manekenka je upoznala pedesetdvogodišnjeg šefa Formule 1, Bernija Eklstona.

– Proklinjala sam i vrućinu i trku i sela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je Berni video pozvao me je u svoj ‘Moto-hotel’. Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me na piće, ali nismo mogli da razgovaramo previše jer ja nisam znala engleski, a on nije znao Italijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je da okrene pola sveta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana je uspeo da me pronađe - ispričala je novinarima devedesetih Slavica. 

Profimedia
Slavica Eklston

 

Ona se potom osvrnula i da je taj bogataški život nimalo nije činio srećnom, jer je njen suprug samo radio, a ona bila sama, te se tako njihov brak i raspao 2008. godine. 

- Zgrada je sva bila u staklu, a prva četiri sprata su bile kancelarije, dok je gornjih pet spratova bio naš stan sa pogledom na London, a na zadnjem spratu je bio i bazen - rekla je tada Slavica, istakavši da nikada u trenerci nije smela da se pojavi u javnosti.

Profimedia
Slavica Eklston

 

Vest o razvodu su prve obelodanile britanske novine koje su i objavile da se Slavica odselila iz njihovog gnezda i da je unajmila i advokata, što je nekadašnji šef Formule 1 demantovao.

Ipak, istina je isplivala na videlo i razlog njihovog razvoda je Bernijeva okupiranost poslom i to što je njihov bračni život trpeo.

- Šta da imam od njega? Dolazi s posla posle osam, večera i ode da spava. Čak i ako je na odmoru, ne može dva minuta da bude miran. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima – rekla je Slavica tad.

Profimedia
Berni i Slavica Eklston

 

Brakorazvodna parnica 11. marta 2009. godine trajala je tačno 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudija pročita rešenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podele imovine. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrednih nekretnina i udeo u dionicama, a danas nosi titulu jedne od najbogatijih žena na svetu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike