Ovo je lista naših najbogatijih ličnosti sa estrade: Raspolažu ogromnim svotama, najbogatiji ima preko 220 miliona!

18.05.2022

06:52

4

Autor: Marija Mitić

Pojedine balkanske zvezde raspolažu velikim bogatstvom koje se broji u milionima, a osim novca imaju i nekretnine, jahte, skupe automobile ili čitave vozne parkove, neretko i druge biznise i firme i još mnogo toga

Ovo je lista naših najbogatijih ličnosti sa estrade: Raspolažu ogromnim svotama, najbogatiji ima preko 220 miliona!
estrada evri - Copyright Profimedia ATAImages/Antonio Ahel 24sedam/Goran Sivački

Poznato je da pevači zarađuju daleko više od proseka, što je posebno slučaj sa velikim  zvezdama. Njihovi nastupi i štimung koji prave su na ceni, pa tako i za jedno gotovanje zarade po nekoliko hiljada evra, u zavisnosti od svoje traženosti i popularnosti.

Pojedine balkanske zvezde raspolažu velikim bogatstvom koje se broji u milionima, a osim novca imaju i nekretnine, jahte, skupe automobile ili čitave vozne parkove, neretko i druge biznise i firme, pa i privatne avione i još mnogo toga.

24sedam/Antonio Ahel/ATA Images
 

Pojedine zvezde sa naših prostora mogu da pariraju svetskim, s obzirom da se radi o ozbiljnim sumama. Javnost je upoznata sa jednim delom bogatstva koje poseduju, međutim, ne može se detaljno ući u trag svemu čime raspolažu. Ipak, na osnovu javnih informacija, sponzorstava, cena nastupa, dužine i uspešnosti karijere, prodatih albuma i izvora sa interneta, sajtovi "popnable.com" i "celebritynetworth.com", izneli su navodnu procenu njihovog bogatstva.

Profimedia
Novak Đoković

Na prvom mestu je, sasvim očekivano, teniski prvak Novak Đoković, koji je ostvario svetsku slavu i karijeru. Prema informacijama sa pomenutog sajta, teniski as raspolaže sa neverovatnih 220 miliona dolara i ubedljivo je na prvom mestu od svih selebriti ličnosti sa naših prostora. Ako uzmemo u obzir jedne od najvećih i najprestižnijih nagrada, te medalja u belom sportu koje je osvojio, kao i to što se tenisom bavi od malih nogu, potom organizacije i fondacije koje je osnovao, sponzorstva i saradnje, ne čudi što je već u tridesetim godinama zaradio ovoliko novca.

Sasvim shodno njihovoj popularnosti i uspehu koji su ostvarili, Dragana Mirković i Dino Merlin dele drugo mesto, s obzirom da pomenuti sajt piše da raspolažu bogatstvom od 100 miliona dolara. Oboje u svojim dugim karijerama, od preko tri decenije, imaju nebrojano mnogo hitova, održanih koncerata i nastupa, te snimljenih albuma, pa ne čudi što su zgrnuli ovoliku lovu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Svetlana Ceca Ražnatović

Odmah za njima, na trećem mestu je očekivano Svetlana Ražnatović Ceca, sa nešto manjim iznosom - 80 miliona dolara. Poznato je da pevačica živi na visokoj nozi i u suvom luksuzu, a u javnosti se zna da poseduje dve vile - na Dedinju i Kipru. Pored toga, pevačica takođe ima i skupe automobile, svoju produkcijsku kuću, a jedno vreme bila je vlasnica fudbalskog kluba Obilić.

Odmah za njima je takođe jedna od najvećih balkanskih zvezda, Lepa Brena, za koju pomenuti sajt piše da ima bogatstvo u iznosu od 25 miliona dolara, dok je Zdravko Čolić Čola od nje "lakši" za "samo" pet miliona.

Kompozitor, muzičar i autor Goran Bregović je na šestom mestu sa 20 miliona, a odmah zatim je na listi i teniserka Ana Ivanović za koju se procenjuje da poseduje nešto manje novca, tačnije 16 miliona.

Na sedmom mestu je regionalna pop pevačica Severina Vučković, za koju se tvrdi da ima bogatstvo vredno pet miliona.

Na poslednjim pozicijama začuđujuće se nalaze slavni iz sveta filma, pa tako recimo Rade Šerbedžija navodno ima bogatstvo od dva miliona, bar kako procenjuju na pomenutom sajtu, dok glumac Miloš Biković koji poslednjih godina ima ozbiljne projekte što kod nas, što na ruskom tržištu, raspolaže tek 1.1 milionom dolara.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike