Nada Topčagić htela da okači mikrofon o klin?!

25.10.2020

07:58 >> 10:17

0

Pevačica se oglasila povodom priče stare 30 godina i otkrila istinu za 24sedam

Nada Topčagić htela da okači mikrofon o klin?!
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nada Topčagić svojevremeno je doživela pravu dramu kada je poželela da promeni diskografsku kuću. Takođe, poterao ju je maler i sa jednom duetskom pesmom, pa je bila na korak od toga da digne ruke, oprosti se od publike i napiše knjigu u kojoj bi otkrila, prema njenim rečima, sve mračne strane estrade.

– Tražila sam od „Diskosa” avans od 50.000 maraka za dve snimljene ploče, a oni su pristajali da mi daju 30.000. Do sporazuma, naravno, nije došlo, pošto su obe strane ostale pri svojim brojkama. Što se tiče saradnje s Novicom Uroševićem, do nje nije moglo ni da dođe, pošto je on insistirao na tome da kompletna ploča bude njegovo delo. Na takva uslovljavanja ja ne pristajem, pa smo jedno drugom rekli zdravo – rekla je ona za „Sabor” 1990, uopšte ne skrivajući svoje nezadovoljstvo.

Svoj oproštaj od publike već je bila dobro isplanirala.

Nada Topčagić
ATAImages/ Antonio Ahel

– Posle ove ploče napuštam pevanje! Dosta je bilo. Sve mi se smučilo. Lažan svet, iskompleksirani pevači, kompozitori, raznorazni urednici – svega mi je dosta. Jela sam taj hleb godinama, doneo mi je materijalnu sigurnost, pa ne ide da ga pljujem, ali kada budem digla ruke od snimanja i profesionalnog pevanja, ponovo ću se roditi. Sažaljevam moje kolege koje će ostati u pevačkim vodama. Publika treba da zna – jedan smo mi svet. Sa suprugom Zlatkom krećem u privatni biznis, a za oproštaj, mojoj publici ću podariti odličan album. To će biti najlepši pozdrav obožavateljima, a posle ću pevati za svoju dušu. Ako neko baš bude hteo da mu peva Nada Topčagić, moraće to debelo da plati. Pripremam knjigu, nešto kao memoare, gde ću otkriti sve tamne strane estradnog posla. Već sada vidim kakvu će pometnju knjiga da izazove u estradnom svetu. Biće to surova istina o promašenim ljudima: pevačima, muzičarima, kompozitorima… – nabrajala je Nada bez dlake na jeziku.

Ovim povodom pozvali smo Nadu, koja nam je rekla da se ne seća ove priče i da ona to nikad nije izjavila.

– Možda je bilo trenutka kad sam razmišljala da prestanem da pevam, ali to nisam uradila. Što se tiče privatnog biznisa, ja sam prva imala solarijume, ali ne znam na šta se tu misli. Nikada nisam radila sa “Diskosom”, ja sam ekskluzivac PGP-a, svi su me hteli, nudili su mi transfere, ali sam ostala verna svojoj kući. Nisam ja neko ko je išao sa cveta na svet, da sam to radila, gde bi mi bio kraj. To je neka greška – rekla je Nada za 24sedam.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi