„Nekad nisam imao ni za hleb!" Hanad Džehverović o teškim počecima sa svega 16 godina: Nije me bilo sramota!

09.07.2022

11:50

0

Pevač je radio i kao konobar, samo da bi mogao da živi bez pomoći majke

„Nekad nisam imao ni za hleb!" Hanad Džehverović o teškim počecima sa svega 16 godina: Nije me bilo sramota!
Hanad Džehverović 1 - Copyright Hanad Džehverović, Printscreen Youtube „Grand Magazin TV Grand"

Hanad Džehverović je još jedan pevač mahom okrenut roku, a koji se publici predstavio u „Zvezdama Granda" i pobrao brojne simpatije. Međutim, kada je tek počinjao sa svega 16 godina, nimalo mu nije bilo lako. Pored školovanja i rada s bendom, čak je konobarisao, samo kako bi mogao da živi bez finansijske pomoći majke.

Jedno vreme je, pak, svirao i za džabe, bilo je dana kad nije imao ni za hleb, a prvi bakšiš i te kako pamti kada je dobio i izuzetno je zadovoljan time što mu se trud isplatio.

- Danas često čujem one koji počinju da se bave muzikom da neće da pevaju ispod neke cene, meni to nije bilo na početku važno uopšte. Nije me bilo sramota da idem od lokala do lokala samo da nas angažuju. Sećam se da smo dogovorili sa gazdom lokala i rekli mu da sviramo samo rokenrol i to je trajalo godinu dana. Potom nam je prišao i rekao da ubacimo malo i narodne muzike, odlučili smo da ubacimo nešto što je nama blisko, nešto od Pejovića i Lukasa. I tada sam dobio prvi bakšiš i bilo mi je jasno da moram da menjam repertoar, ako želim da živim od muzike - počeo je on u emisiji „Život priča priče", pa nastavio o tome kako je uporedo sa studijama rešio i da konobariše.

 - Bilo je dana kada nisam imao novca da kupim hleb, bukvalno. Da se razumemo, mogao sam od majke da tražim, ali želeo sam da potpuno budem samostalan. Znate, ja sam tradicionalan, verujem da je muškarac taj koji treba da doprinosi. Bilo je teških trenutaka, ali nisam želeo da odustanem - naglašava on.

„Sve mi se vrti oko broja 11!"

O duelu sa Isakom Šabanoviću još uvek se priča.

- Taj duel ima 11 miliona pregleda, sve mi se vrti oko broja 11. Javio mi je Mahir Mulalić da u takmičenju postoji još jedan roker na šta sam se ja oduševio. Nisam verovao da ću baš sa njim da budem u duelu, mislio sam da nema šanse. I kada se to desilo, ubeđivao sam Isaka koji je imao tremu da bude samouveren i da pružimo publici dobar rokenrol. On je sjajan, govorio sam mu da će biti zvezda i da se takav glas nije pojavio poslednjih 30 godina. Radujem se njegovom uspehu kao svom - ističe Džehverović.

Iako se u čuvenom talent-šouu predstavio kao roker, svakako na svirkama sada izvede i koju narodnu. U kafanu, kaže, retko odlazi iako je tu proveo pola života radeći, ali kada se tamo zadesi - poručuje pesme Tome Zdravkovića i Halida Bešlića, jer, za njega, njihove pesme imaju priču.

Hanad Džehverović, Printscreen Youtube „Zveze Granda"
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike