Da li je ovo kraj "Zvezda Granda"? Tviteraši ljuti: Zašto se ne presele u Bosnu? Jel sramota reći "Srpkinja" u "Grandu"?

27.06.2022

12:42

8

Napravili smo analizu nakon što je završena 15. sezona ovog muzičkog šoua, gde se povela priča o rejtingu, pobednicima bez energije ali i drugim temama koje možda znače da je bilo dosta

Da li je ovo kraj "Zvezda Granda"? Tviteraši ljuti: Zašto se ne presele u Bosnu? Jel sramota reći "Srpkinja" u "Grandu"?
grandovci analaiya3 copy - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Finale muzičkog takmičenja "Zvezda Granda" završeno je u subotu 25. juna, a štafetu je preuzeo Nermin Handžić iz Bosne i Hercegovine, što je javnost donekle prihvatila kao uobičajenu informaciju za pobednika ovog šou programa.

Ipak, povodom rejtinga "Zvezda Granda" prva je potegla priču Jelena Karleuša, ističući da to niko više ne gleda (aludirajući na učešće i Cece Ražnatović), kao i da za vreme finala nije vlada euforija, te nije bilo tvitova na aktuelnu temu.

ATAImages/Antonio Ahel
Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša

Donekle je Karleuša u pravu, što je možda i razlog što su apsolutno svi članovi žirija u subotu besomučno ponavljali da je "rejting emisije nikad veći", a ono što smo mi na Tviteru našli uglavnom se tiče nagrade koja je i ove godine otišla u Bosnu i Hercegovinu.

Da li su fanovi "Zvezda Granda" već "namirisali" da se energija Nermina Handžića neće održati na sceni kao što je slučaj i sa Mahirom Mulalićem od prošle godine, pa i sa Džejlom Ramović od godine pre, ali činjenica je da se dva dana posle finala prašina potpuno slegla.

Prethodnih godina, takođe, pobednici su: Amar Jašarspahić, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin, Anid Ćušić.

ATAImages/ A.A.
Mahir Mulalić

U prilog tišini koja je već zavladala, može se dodati da ni sam kreator ovog takmičenja Saša Popović nije imao predstavu ko bi mogao da pobedi, jer niko iz žirija nije imao favorita.

- Ove godine nemam pojma ko će pobediti. Ranijih godina smo uvek imali nekog favorita, pa smo govorili da je Mirza Selimoć ili Haris Berković, šta znam, a ove godine niko nema pojma. Ali ajde što ja ne znam, nego ne zna ni žiri, ove godine je totalno nepredvidivo - rekao je Popović, a na pitanje novinara da li to znači da se niko nije dovoljno istakao, rekao je da smatra da se više njih istaklo, ali da niko nije imao "onaj udarac kao prošle godine Isak, kad se pojavio pa je sa onom jednom numerom napravio dar-mar.

ATAImages/Antonio Ahel
Saša Popović

- Ali to ne mora ništa da znači - zaključio je Popović, dok javnost veoma zamera što se u takmičenju forsiraju bosanski takmičari, pa se Tviter zapalio komentarima.

- "Zvezde Granda najbolje da promene ime u Zvijeze Granda i presele se za Sarajevo, tuga", "Jel postoji muška osoba iz Federacije BiH da nije bila bar na audiciji za Zvezde Granda", "Zvezde Granda su toliko izgubile svaki smisao da ni kod Saše Popovića više nema uzbuđenja kad proglašava pobednika", "Zvezde Granda da prebace u Bosnu, nema poente da se održavaju u Srbiji", "Ali Bosni što su Zvezde Granda kao Evrovizija", "Što se tiče Zvezda Granda vratite Enu i Marka kao voditelje, novinare u žiri i finale na Tašmajdanu, onda možemo da pričamo. Zvezde Granda nove nade, Zvezde Granda lepe mlade", "U finalu prema Grandu su Makedonac, Bosanac, Crnogorac i predstavnica Srbije! Pa majku vam je*em, je li sramota reći Srpkinja?" - nizali su se komentari.

Ranijih godina fokus je bio na žiriju, a kada je Ceca došla umesto Karleuše takmičenje je dobilo drugu notu, te u 15. sezoni nije bilo skandala, manje je bilo teških reči, ali je pitanje onda može li ovaj šou i dalje da se održava bez toga?

Printscreen YouTube/Zvezde Granda
Žiri Zvezda Granda

Ne treba nikakvu posebnu analizu praviti, već samo podsetiti da se finale nekad jeste organizovalo na Tašmajdanu pred 15.000 ljudi, da jeste vladala velika euforija nekad, kao i da su u srećna vremena popularnost dobijali svi takmičari, dok danas ni sam pobednik ne uspeva da zauzme mesto na muzičkoj sceni.

Da li je to zbog Cece kao što kaže Karleuša ili zato što je interesovanje jednostavno palo, svako nek prosudi sam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike