Eva Ras ostala bez gaća: Na aerodromu je pretresali kao da je terorista!

24.06.2022

06:30

0

Neprijatno iskustvo na putu do Portugala, gde je učestvovala u snimaju filma, podelila je sa 24sedam

Eva Ras ostala bez gaća: Na aerodromu je pretresali kao da je terorista!
Eva Ras (2) - Copyright 24sedam/M.Sh

Eva Ras, popularna glumica, književnica i slikarka, otkrila je za 24sedam, da ni u devetoj deceniji ne miruje!

Naime, kako je rekla za naš portal, ona je u ponedeljak doputovala u Beograd, nakon što je prethodnih mesec dana provela u Portugalu.

Međutim, umetnica nije na tu destinaciju otišla kako bi uživala, već je po pozivu evropskog režisera Andréa Gil Mata, koji je prethodno snimio film "Kako sam se zaljubio u Evu Ras",  pristala da glumi u njegovom novom umetničkom ostvarenju, radnog naziva "Pod svetlima kandila".

Glumica objašnjava da će ovo ostvarenje svoju premijeru imati na evropskim umetničkim okupljanjima.

- Na umetničkim festivalima će se prikazivati taj film. To je sofisticirana priča u kojoj nema pro*eravanja rečima - objasnila je Ras, u svom maniru.

Komentar reditelja, dok je snimala poslednje kadrove, a u kojima leži na krevetu je bio "Dopalo mi se kako spavaš".

- To je nešto na šta se možemo nasmejati u prvi mah, ali u oku umetnika je to velika stvar - kaže Eva.

24sedam/M.Sh
 

Nesvakidašnju odluku da iz Beograda otputuje u Portugal, kojim je inače oduševljena, kako zbog prirode, ujedno i prijatnog ponašanja lokalaca koji se "sa svima ljube na ulici" i uživaju na plaži koja pripada svima, donela je brzo, budući da uvažava rad evropskog režisera.

No, put do destinacije na kojoj je film snimljen bio je trnovit.

- Kad sam stigla na aerodrom u Portugalu shvatila sam da je moj prtljag izgubljen. Ja sam bukvalno bez spakovanih gaća i odeće stigla u Portugal. Narednih nedelju dana nisam imala svoje stvari - priseća se Eva Ras.

Snimanje filma finansirano zbog Evine uloge u njemu!

FIlm portugalskog režisera finansiran je putem "EURIMAGES-a " zahvaljujući Evi Ras, budući da je dobila svetski poznatu slavu u filmu Dušana Makavejeva, ulogom u filmu "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT", a pomenuta umetnička kuća je sa tom informacijom odlično upoznata.

- "Euroimaž" je  finansijer filma. Umetnička ekipa je dobila pare za snimanje filma, kada su iz pomenute organizacije videli da je u njemu namenjena uloga meni. Kada su me pitali da li hoću da igram u tom filmu i kada sam pristala, posle dva dana su mi poslali dokument da za "Euroimaž"  to i potvrdim. Nakon moje potvrde su obezbeđena finansijska sredstva. Bili su beskrajno zahvalni na tome.

Ona dodaje da joj je u potrazi za izgubljenim koferom pomogla direktorka filma. Ona je poslala mejl aerodromu "Nikola Tesla".

- Do pet ujutru smo mi pisali zahteve. Pohvalila bih rad aerodroma "Nikola Tesla". Oni su sarađivali sa mnom i izvestili su nas da je moj kofer nađen u Minhenu, a zagubio se u Frankfurtu - rekla je sagovornica i nastavila slikovito da objašnjava šta se dešavalo.

- Kada su mi nakon nedelju dana doneli kofer postidela sam se, doneli su ga na set. Bio je otrcan, star i grozan. Svi su videli moj kofer, bilo mi je neprijatno - kaže kroz smeh Eva.

Izgubila se na frankfurtskom aerodormu

Glumica se prisetila još jedne neprijatne situacije, kojoj je svedočila na aerodromu u Frankfurtu.

- Aerodrom je ogroman, kao odavde do Novog Sada, dva sata sam išla vozom kroz aerodrom. Rekli su mi da siđem na četvrtoj stanici i da će mi se sa leve strane otvoriti vrata. Vozila sam se više od pola sata sama. Kada sam sišla na dogovorenom stajalištu, carinici su se sjatili na mene. Svukli su me do gole kože, izvrnuli prtljag. Potom su mi dali odeću i uputili me do aviona.

Za kraj razgovora Eva Ras poručuje da svoj posao voli, ali ipak priznaje da ni sama ne zna odakle joj snage da svaki put sa puno energije iznese svaku ulogu koja joj se ponudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike