Mi živimo od autorskih prava! Laća se oglasio o slučaju Nikolić-Pavlović: Nek se konačno nauči šta je krađa! (FOTO)

14.06.2022

17:47

0

Autor: Marija Mitić

Autor ipak nije zauzeo ni jednu stranu

Mi živimo od autorskih prava! Laća se oglasio o slučaju Nikolić-Pavlović: Nek se konačno nauči šta je krađa! (FOTO)
milica pavlovic milan radulović laća ana nikolić - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images

Fama oko pesme "Provereno", koju je snimila Milica Pavlović i uvrstila je na svoj novi album "Posesivna bivša" ne prestaje. Naime, do velike prašine u javnosti došlo je nakon što je isplivala demo verzija koju je Ana Nikolić prethodno otpevala u studiju, a potom je počela i da je izvodi na svojim nastupima, iako je nikada nije kupila.

O ovom slučaju oglasio se i sin hitmejkera Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, tekstopisac Milan Radulović Laća, koji je saradnicama zahvalio što se uopšte potegla tema o autorskim pravima.

- Drage saradnice, hvala vam što ste ovim činom otvorile priliku za eventualnu debatu na temu autorskih prava, odnosno intelektualne svojine, da slušaoci, ako ih zanima, nauče šta je krađa, šta je "kaver", šta je zakonski, te ko je od slučaja do slučaja vlasnik pesme. Obe ste mi drage, šoubiz je šoubiz - napisao je Laća na Instagramu, a potom dodao:

- Takođe, postoje i prava izvođača i prava vlasnika snimka. Mi od tih prava živimo, kako bi vi imali šta da slušate, to je pravo neotuđivo. A kada se to pravo povredi... Šta ćemo sad?

Podsetimo, Ana je pomenutu pesmu samo otpevala u studiju u vidu demo verzije, međutim odlučila je da je ne kupi. Nešto kasnije kupila ju je Milica, a kada ju je i objavila, ona je za kratko vreme postala jedna od zapaženijih sa albuma.

ATAImages/ Antonio Ahel
Milica Pavlović, Ana Nikolić

Tada je isplivala Anina demo verzija, a iako ona na nju nema prava, uredno ju je objavljivala na društvenim mrežama, a potom je i uživo otpevala na nastupu u Beogradu prošlog vikenda.

Ova postupak starije koleginice mnogi su okarakterisali kao izrazito neprofesionalan, a čak je i podložan tužbi, dok Milica i njen tim o toj odluci još uvek nisu obavestili javnost.

Kako su ranije istakli autori pesme za 24sedam, Ana nikome od njih nije odgovarala na pozive, dok je ona za naš protal ranije samo izjavila da "nema komentar" na celu ovu priču.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike