Ana Nikolić bez blama na nastupu izvodi hit Milice Pavlović u "svojoj verziji"! Braja: Ovo nisam doživeo za 30 godina!

13.06.2022

11:50

1

Autor: Marija Mitić

Pevačica je čak na splavu pred publikom rekla i da će pesmu dovršiti, odnosno napisati drugu strofu koja joj nedostaje

Ana Nikolić bez blama na nastupu izvodi hit Milice Pavlović u "svojoj verziji"! Braja: Ovo nisam doživeo za 30 godina!
Milica Pavlović i Ana Nikolić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Velika fama oko pesme Milice Pavlović "Provereno", još uvek traje, posebno otkako ju je na svom nastupu, u radnoj verziji otpevala Ana Nikolić proteklog vikenda na jednom novom splavu u Beogradu. Naime, demo snimak ove numere, dok je još uvek bila u izradi, otpevala je Nikolićeva u studiju autora koji su joj je ponudili, međutim od nje je odustala, da bi je kasnije kupila Milica Pavlović.

Ipak, audio zapis Anine verzije počeo je da se širi društvenim mrežama nakon što ju je Milica, sa malo drugačijim tekstom, a potpuno muzikom i aranžmanom, uvrstila na svoj album "Posesivna bivša", a i sama ana je delila ovaj snimak. Moglo bi se reći da je Nikolićeva bez blama prisvojila tuđi hit, iako to nije nimalo kolegijalno ni profesionalno.

ATAImages/Antonio Ahel
Ana Nikolić

Autori Dejan Kostić i Dragan Brajović Braja nemaju reči za novonastalu situaciju, koja im se nije dogodila u karijeri.

 - Slučaj je fabrikovan, nisam to doživeo za 30 godina rada na estradi. Nemam komentar. Pesma je pisana za Milicu Pavlović - rekao je Braja za Novu pa potom dodao:

- Sve je već rečeno i ne bih se uplitao u tu priču. Neka služi na čast akterima koji to rade sa pesmom „Provereno“ - rekao je Braja za Alo, dok se za ovaj portal oglasio i izvor blizak Pavlovićevoj, te otkrio kako ona reaguje na ovaj skandal.

- Milica se ni kriva ni dužna našla u skandalu koji se nije desio u istoriji srpske estrade - počinje izvor, i dodaje:

- Svi koji se bave muzikom počev od autora pa do izvođača znaju da demo-snimak ne znači ništa. Jedna pesma dok traži svog kupca može da ima desetine demo-snimaka u izvođenju bilo koga. To što Ana ima neku svoju verziju ne znači da je pesma njena i da može da je peva kao svoj hit. Milica ima ugovor za pesmu „Provereno“, uredno ju je kupila i ima izvođačka prava. Ana nije dala kaparu za pesmu, o situaciji se nije oglašavala, a autorima pesme Dejanu Kostiću i Draganu Brajoviću Braji se čak ne javlja na telefon. Moguće je da će protiv Ane pokrenuti i tužbu. Ovo što Nikolićeva radi bez blama nije lepo, a nije ni kolegijalno. Naravno da Ana na nastupu može da peva pesmu „Provereno“, ali isključivo i samo u verziji i sa tekstom koji je snimila Milica Pavlović jer je to jedina pesma koja postoji. Neko će morati Ani da objasni da se ona kiti tuđim perjem, ozbiljno krši autorska i izvođačka prava i pored svega toga praktično izvodi pesmu koja ne postoji, a za koju misli da je njen ekskluzivni hit - završava izvor.

Antonio Ahel/ATAImages
Milica Pavlović

Inače, kako se dalje navodi, Ana je čak na pomenutom nastupu rekla:

- Ostalo je napišem drugu strofu - s obzirom da "njena verzija" ima jednu strofu i refren.

Podsećanja radi, Dragan Brajović Braja ranije se oglasio za 24sedam, pa do detalja objasnio do kakvog je nesporazuma došlo.

- Pesma pripada onome ko je snimio. Nikad niko sigurno nije snimio nešto neovlašćeno i neplaćeno. To je jedna veštačka priča koja se pravi, ali hvala im svakako na besplatnoj reklami za našu pesmu. 

Što se tiče komentara da je Milica "preotela" ili "ukrala" Ani spornu pesmu, Braja je tada rekao:

Dragan Brajović Braja ATAImages/Anotnio Ahel
Dragan Brajović Braja

- Ne može pesma da se preotme ili ukrade. Može samo da se snimi, a pošto je nije snimila Ana, ne vidim uopšte poentu priče. Ovaj demo snimak nastao je u studiju Dejana Kostića i to je normalna stvar. Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno, što se kaže - ispričao nam tekstopisac i objasnio kako teku probe pesama izvođača pre nego što je kupe.

 - Dešava se da neku pesmu proba više pevača, neko je prepozna, neko ne. Milica je prepoznala. Ana je nije kupila niti je kaparisala.

Brajovića smo upitali i da li ima nameru da tuži odgovorne za objavljivanje snimka koji se uveliko, bez ovlašćenja i prava autora šeruje.

 - Nisam razmišljao o tužbi. Nisam kontaktirao ni Anu, nemam ništa s njom. Za mene je sve to samo besplatna reklama. Jedino mi je žao Milice koja sve to ponekad previše shvata lično, ona ne voli ovakav vid reklame, a ako mene pitate, ne smeta mi takva reklama. Priča je besmislena.

Dragan nam je takođe obrazložio i šta misli kako je isplivao ovaj demo snimak u javnost.

ATAImages/ Antonio Ahel
Milica Pavlović, Ana Nikolić

- Praktikuje se da pevač najpre pesmu čuje u nekom neutralnom izvođenju, uglavnom Dejan otpeva demo. Ali mi insistiramo da pravi demo, koji će stvarno dalje preslušavati pevači, otpeva neki pevač, odnosno onaj koji treba i da je snimi. Tako da se to desilo i sad i to nije jedini primer. Ana je otpevala svoju verziju, da vidi gde je šta je i to nije finalni snimak. To je radni snimak koji služi pevaču da ga sluša i ispravi ili promeni neke detalje. Posle toga se radi finalni snimak, a sa Anom se nikada nije radio finalni. Ne znam kako je isplivao.

Na naše pitanje da li je Ana imala kod sebe svoju verziju, Braja je tada za 24sedam rekao:

- Ona je imala kod sebe taj snimak, kao i što svaki pevač dobije neki radni snimak iz studija koji mu služi za preslušavanje. To je neka praksa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike