Miša Grof sumnja u istinitost rezultata obdukcije sina? „Valjda je i vama ovo nelogično!"

08.06.2022

06:55

1

Smrt istoričara umetnosti nastupila je usled zapaljenja sršanog mišića, prema juče objavljenoj analizi

Miša Grof sumnja u istinitost rezultata obdukcije sina? „Valjda je i vama ovo nelogično!"
Miša Grof (1) - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno je da je Vidoje Ristović, istoričar umetnosti i suprug voditeljke Nikoline Pišek, u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi.

Takođe je otkriveno da je konzumirao lekove iz grupe sedativa, ali koji nisu bili u toksičnoj koncentraciji, odnosno nisu bili u koncentraciji koja bi mogla da izazove smrt. Miša Grof, otac pokojnog Vidoja, najpre je za medije istakao kako nije dobro pošto je saznao ove rezultate.

Međutim kada se malo pribrao, otkrio je kako sumnja u istinitost istih.

Ne znam da li je sve to u redu

- Ne znam kako su se ti nalazi za mog sina pojavili kada su meni rekli u policiji da će tek za dva meseca da se zna šta i kako. Ja sam razgovarao sa načelnikom UKP, koji mi je objasnio da ne može još da se sredi sve. Verujte da ne znam kakvi su to nalazi i da li su u redu. Sad ću o svemu da se raspitam pa ću da imam uvid u situaciju. Ne verujem da se nesto pojavilo, a da me niko nije kontaktirao, valjda je i vama to nelogično - rekao je Miša za „Republiku", prenose domaći mediji.

Podsetimo, u cilju utvrđivanja uzroka smrti Vidoja Ristovića, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavljena je obdukcija, kao i hemijsko-toksikološka analiza. Komisijskim veštačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicinskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je njegova smrt nastupila 8. maja 2022. godine u 00.22 časa usled zapaljenja srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla, pisao je 24sedam.

Nikolina Pišek i Viktor Ristović ATAImages/Amir Hamzagić
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike