Progovorio član porote! Objasnio kako je došao do zaključka da Herdova laže: Ovako su presudili u Depovu korist! (VIDEO)

03.06.2022

16:08

0

On tvrdi i da je glumica nepouzdana osoba, a sklona takozvanom „gaslightingu"

Progovorio član porote! Objasnio kako je došao do zaključka da Herdova laže: Ovako su presudili u Depovu korist! (VIDEO)
Tan2022-5-25_20585212_0 - Copyright Evelyn Hockstein/Pool photo via AP

Jedan od članova porote sa suđenja Amber Herd i Džonija Depa oglasio se za tamošnje medije pa istakao kako je stekao utisak da je glumica veoma nepouzdana osoba, te da je sklona takozvanom „gaslightingu" - jednom od najgorih oblika manipulacije. U bukvalnom prevodu, ovaj bi termin mogao da se iskoristi za nekoga ko čoveka preko puta sebe ili čitavu svoju okolinu „pravi ludim" i u pitanju su uglavnom oni koji se svim silama trude da prava žrtva izgubi samopouzdanje, kao i samopoštovanje.

„Gaslighting"lov

Termin je preuzet iz filma „Gaslight" iz 1944. godine, u kom je junak manipulator želeo da preuzme bogatstvo svoje žene po svaku cenu i koristio se kroz priču raznim manipulacijama...

Čovek iz porote (jedan od njih ukupno sedmoro) ispričao je i kako je „upravo Amber podsticala na nasilje u braku", prema svemu što mu je pred zakonom plasirano.  

Imena porotnika, inače, moraju da ostanu skrivena godinu dana od suđenja, međutim - dopušteno im je da se dobrovoljno izjasne i podele svoja iskustva o slučaju i javno. Tako je ovde spomenuti svoje viđenje objavio na TikToku.  

„Tad smo shvatili da je sve slagala!"

- Amber je loše svedočila i porota je Depa smatrala izuzetno verodostojnijim. Kad je lagala o doniranju novca u dobrotvorne svrhe, shvatili smo da laže o svemu - rekao je on.

 

 

Podsetimo, Herdova je obećala da će donirati polovinu iznosa od svoje brakorazvodne nagodbe vredne sedam miliona dolara neprofitnoj organizaciji ACLU („The American Civil Liberties Union"), ali njen glavni direktor Terens Doerti posvedočio je kako glumica to nikad nije i učinila.

 

 

Još uvek anonimni porotnik pohvalio je Depovu avokaticu Kamilu Vaskez rekavši kako je odradila sjajan posao, a bio je, sa druge strane, prilično oštar govoreći i Vitni (sestri glumice), koja je svedočila za glumicu.

- Činilo se da podržava sestru iz puke obveze, kao da je i ona bila žrtva manipulacije... U svakom slučaju, nije izgledalo kao da sestra uopšte želi da bude u sudnici - rekao je on, pa zatim upitan da li su članovi porote mrzeli Herdovu odgovorio:

- Ne, nisu je mrzeli, ali većina njih nije saosećala s njom.

Amber Herd Tanjug/AP Photo/Steve Helber, Pool
 

On lično pre početka suđenja o Amber nije mnogo znao, kao ni o Džoniju i zato veruje da nije mogao nikako biti poljuljan.

- ...Ali, čim je počelo njeno svedočenje, kako je uspostavljala kontakt očima, bilo mi je baš neprijatno, do te mere da više nisam uopšte mogao ni da gledam u nju. Samo bih je pažljivo slušao, a sve što je ona govorila bilo je teško s*anje. Iznenadilo me je kako su svi posle suđenja komentarisali upravo taj njen čudan pogled... Kao, Amber Herd, kakva luda žena - govorio je.

Amber Herd Profimedia
 

Ni tu se nije zaustavljao:

- Nisam siguran da li ste primetili koliko je Amber Herd „gaslightovala" Džonija Depa. Nikad nije priznala da je pogrešila. To se vidi i po tome kako je razgovarala s njim na snimcima, nikad mu nije priznala da je išta uradila. I taj narativ prenela je na suđenje... Osećam da ljudi nose svoje lične istine u grob kad ne mogu da priznaju da nisu u pravu. Mislim da baš to sad radi njen tim. Kreiraju kampanju punu kleveta, samo kako ne bi morali da priznaju krivicu. Ovo je očito njihov način na koji pokušavaju kandžama i zubima da spasu dostojanstvo Amber Herd - zaključio je on.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike