Džoni Dep pobedio Amber Herd! Sve o presudi koju je ceo svet čekao (FOTO/VIDEO)

01.06.2022

19:30

0

Ukupno sedam članova porote danas je moralo donese jednoglasnu odluku

Džoni Dep pobedio Amber Herd! Sve o presudi koju je ceo svet čekao (FOTO/VIDEO)
profimedia-0686296001 - Copyright Profimedia

Sud u Virdžiniji je saopštio zvaničnu presudu u slučaju Džoni Dep i Amber Herd - a onda glasi da Dep nije kriv. Prema pisanju stranih medija, agonija glumaca je i više nego dugo trajala, a na sve to, čitanje presude je kasnilo. 

21.10

Razlog kašnjenja bilo je to što su porotnici zaboravili da ispune obrazac za naknadu štete. Odmah su, međutim, krenula nagađanja da se iz toga može naslutiti da su presudili u korist Depa, koji od Herdove nije tražio odštetu.

21.03

Ukoliko ne bude bio proglašen krivim, prema tvrdnjama analitičara, Amber Herd bi mogla da proglasi bankrot jer, kako su pretpostavljali, „neće imati novca da isplati svog bivšeg partnera".

21.00

U 15 sati, prema lokalnom vremenu u Viržiniji je počelo zvanično saopštenje presude.

Porota je danas, 1. juna, u toku dana, saopštila da je donela presudu u tužbi Džonija Depa za klevetu protiv Amber Herd, koja je svedočila da ju je Dep fizički i seksualno napao i to u više navrata. Zvezda „Pirata s Kariba" je dokazao sve elemente tužbe zbog kojih se unazad godinama borio - da je njegova bivša supruga izmislila sve priče o nasilju.

Šta je prethodilo drami?

Veza Depa i Herdove je počela pre više od jedne decenije i na kraju se pretvorila u „pakao na zemlji". Par se razveo 2016, ali je nastavio da seviđa na sudu zbog članka koje je Herdova napisala za „Vašington post" 2018, u kojem je opisala preživljavanje porodičnog nasilja, ali ne spominjući Depovo ime.

On ju je zato tužio - za 50 miliona dolara odštete, oštro negirajući da je ikada bio fizički nasilan prema njoj. Amber je, međutim, tužila Depa za 100 miliona, tvrdeći da se okretala sili samo u samoodbrani, kao i braneći svoju mlađu sestru od njega. 

Njihovo suđenje privuklo je ogromnu pažnju javnosti, kako su ga prenosile i tamošnje televizije. Na društvenim mrežama, takođe, može se naći pregršt fotografija i snimaka iz sudnice, kao i potresnmih govora obe strane.

Džoni Dep je dobio odštetu od 15 miliona!

Porotnici su, ne bi li doneli konačnu odluku posle niza iskaza, odgovarali na sledeća pitanja, pišu dalje strani mediji i i to ovako:

Da li se u članku radi o Džoniju Depu?

- Da.

Da li je lagala?

- Da.

Da li mu je uništila ugled?

- Da.

Imala je nameru da to uradi?

- Da.

Da li je postupila zlonamerno?

- Da.

Povodom njene izjave u članku koji je objavljen u „Vašington postu", porota je naložila da se naslov u onlajn izdanju izmeni.

Da li je Dep dokazao da je izjava u članku njena?

- Da.

Da li je izjava o nasilju je lažna?

- Da.

Pogubno je uticala na njegovu karijeru?

- Da.

Povodom izjave da je pretrpela seksualno nasilje od strane nekadašnjeg muža, porota je odlučila da nema dokaza da se to ikada dogodilo.

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike