Napadač se pokajao i izvinio! Njegovi roditelji zahvalni Snežani Dakić: Dve godine nisu znali gde im je sin!

25.05.2022

14:13

1

Autor: Marija Mitić

Voditeljka je za 24sedam ispričala sve detalje suđenja sa Đ.T. koji ju je 4. aprila pogodio na ulici kamenom u glavu

Napadač se pokajao i izvinio! Njegovi roditelji zahvalni Snežani Dakić: Dve godine nisu znali gde im je sin!
Snežana Dakić - Copyright ATAImages/ A.A.

Danas je izrečena mera napadaču Snežane Dakić, Đ.T., koju je je 4. aprila pogodio na ulici kamenom u glavu. Reč je o čoveku koji je beskućnik, a i psihički bolesnik, zbog čega mu je, od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu, izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Odluka je prvostepena, odnosno još nije pravnosnažna, a ovim povodom stupili smo u kontakt sa Snežanom, koja nam je rekla da je danas sa ovim čovekom, koji je došao u pratnji roditelja, bila na sudu.

- Bila sam danas na ročištu i sreli smo se u sudnici. On mi se izvinio. Priznao je prekršaj, krivicu, nije poricao - kaže Dakićeva za 24sedam i dodaje da je on relativno uračunljiv, kao i da je svestan šta je počinio.

ATAImages/ A.A.
Snežana Dakić

 - Zna šta je uradio, procenjeno je da je u stanju da učestvuje u procesu. Tada nije znao ko sam, sada zna. Rekao mi je da je bio svestan svega ali da je bio jako umoran, da te noći skoro uopšte nije spavao... Sve je proteklo u prijateljskom tonu, izvinio mi se i pokajao se. Rekao mi je da nije imao nameru da me povredi - priča voditeljka i otkriva da su joj njegovi roditelji zahvalni na svemu jer dve godine nisu znali gde im je sin, a zahvaljujući ovom incidentu su ga pronašli i on će konačno biti lečen.

 - I oni su mi se izvinjavali za sve. Njegov otac mi je rekao da je zahvalan jer je zahvaljujući meni saznao gde mu je dete, jer dve godine nisu imali nikakav kontakt. Nisu ni znali gde je... Sve se završilo na jedan lep i topao način - kaže Snežana koja je prokomentarisala i izrečenu meru.

ATAImages/ A.H.
Snežana Dakić

- To je bila očekivana mera, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, očekivali smo da će ići na obavezno lečenje. E sad, na koje vreme, to će procenjivati psihijatri, u zavisnosti od toga kako se bude poboljšavalo njegovo zdravstveno stanje - kaže Snežana i zaključuje da joj je drago zbog ovakvog ishoda jer pored toga što će napadač Đ.T. biti lečen, biće i sklonjen sa ulice i neće se ponoviti ovakav incident, bar kada je on u pitanju.

 - To je i za njega najsigurnije jer, ako bi nastavio da na ulici pravi ekcese i njega bi neko mogao da povredi, kao i on nekoga i da zbog toga završi u zatvoru. On treba da se izleči kako bi uvideo posledice svog dela. Drago mi je što se tako završilo, da on neće ponoviti nešto slično.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike