Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković i njenog supruga: 235 prozora, muzej, balska dvorana (FOTO)

24.05.2022

16:49

0

Pevačica i njen muž Toni godinama unazad rade na renoviranju ovog zdanja, ali insistiraju na autentičnosti

Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković i njenog supruga: 235 prozora, muzej, balska dvorana (FOTO)
24sedam/Goran Sivački

Pevačica Dragana Mirković već izvesno vreme živi u Beču sa suprugom Tonijem i decom, Manuelom i Markom, u velelepnom dvorcu od 50 miliona evra. Ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. 

Naime, Dragana i njen suprug godinama unazad ulažu u renoviranje zamka Ebenfurt koji se nalazi nadomak Beča. Ono što je manje poznato javnosti jeste da je u njemu nekada živela Marija Terezija, koja je krajem 17. veka često boravila u njemu.

Iako se ovo zdanje renovira, pevačica insistira na autentičnosti. Sav nameštaj je biran sa posebnom pašnjom, a unikatne predmete su uglavnom kupovali u Italiji, ali nisu birali određeni motiv ili temu, već ono što im se dopadalo u određenom trenutku.

Dnevna soba je ukrašena Svarovski kristalima, a deo enterijera je i Versaće komoda. Osim toga, i u kupatilu dominiraju Svarovski kristali i antičkim motivima. 

 

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde pevačica organizuje porodične proslave, a radi se i na muzeju, u sklopu imanja, koji će biti otvoren za posetioce.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna kokliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

24sedam/Goran Sivački
 

 

- Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici - rekla je Dragana jednom prilikom.

Inače, u Draganinom dvorcu se nalazi i posebna prostorija u kojoj se nalaze sve nagrade koje je stekla tokom karijere, a tu su i pokloni koje je dobijala od svojih fanova. 

Bonus video: 

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti